Çocuk Yaz Kampı'ndan Bin Çocuk Faydalandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin tatil yapma imkanı bulunmayan ve dezavantajlı çocuklara yönelik bu yıl Hazar Gölü kıyısında düzenlediği 11. Çocuk Yaz Kampı, yakılan kamp ateşi ve çekilen halayla sona erdi. Kamptan Şırnak, Nusaybin ve Silopili çocukların da aralarında bulunduğu bin 5 çocuk faydalandı.

Çocuk Yaz Kampı'ndan Bin Çocuk Faydalandı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Kreş Hizmetleri ve Çocuk Şube Müdürlüğü’nün, Elazığ’ın Maden ilçesine bağlı Gezin Beldesi’nde 14 Haziran’da başlattığı 11. Çocuk Yaz Kampı’ndan 7-14 yaş arası bin 5 çocuk faydalandı. Gruplar halinde 4 Eylül’e kadar çocukların ağırlandığı Çocuk Yaz Kampı’nı toplamda 10 grup ziyaret etti. Çocuklar kampta 6’şar gün tatil yapma imkanı buldu.

Kamp yakılan ateşle sona erdi

Çocuk Yaz Kampı’nın kapanış töreni, Aram Tigran Konservatuarı Doğal Ritim Atölyesi’nin çatallı, kaşıklı, plastik kovalı ve pet şişeli müzik dinletisiyle başladı.

Dinletinin ardından kamp ateşi yakıldı ve Aram Tigran Konservatuarı eğitmenleri çocuklara mini bir konser verdi. Çocuklar, kamp ateşi etrafında halay çekerek eğlendi. Kamp boyunca devam eden futbol, voleybol ve basketbol turnuvalarında dereceye giren takımlara hediyeler verildi.

“İlçe ve köylerden çocuklar kampa götürüldü”

Kreş Hizmetleri ve Çocuk Şube Müdürlüğü Eğitmeni Metin Palandiken, kampın 11 yılını geride bıraktıklarını ve bu yıl kampta bin 200 çocuğa tatil yaptırmayı hedeflediklerini belirterek, bazı teknik aksaklıklardan dolayı 1 grubu kampa götüremediklerini söyledi.

Bu yıl sadece kent merkezinden değil, ilçe ve köylerden de çocukları kampa götürdüklerini dile getiren Palandiken, kamptan Nusaybinli, Şırnaklı ve Silopili çocuklarında faydalandığını kaydetti.

Grupların sayısının sürekli değişiklik gösterdiğini ve bu yıl toplamda bin 5 çocuğu kampta ağırladıklarını vurgulayan Palandiken, “Bu yıl oldukça fazla talep vardı. Bin 500’e yakın kaydımız vardı. Yaklaşık 350-400 çocuğu kampa götüremedik” dedi.

“Tüm ihtiyaçlar karşılanıyor”

Her grubun kampta 5 gece 6 gün kaldığını ve kampa gidilmeden önce çocuklara kampın işleyişi hakkında bir oryantasyon eğitimi verdiklerini aktaran Palandiken, eğitimden sonra çocukları yaş gruplarına göre evlere yerleştirdiklerini söyledi.

Kampta çocukların ihtiyaç duyduğu çanta, havlu takımı, diş macunu ve fırçası, şampuan, iç çamaşır, şapka, şort, tişört, ayakkabı ve terlik dağıttıklarını ifade eden Palandiken, çocukların toplumsal cinsiyet, çocuk hakları, drama, zeka oyunları, hikaye tamamlama, halk oyunları ve sanat atölyeleri ile spor etkinliklerinden yararlandığını belirtti.

“Çocuklar yüzmeyi öğreniyor”

Kampta çocukların en fazla havuzda yüzmeyi sevdiklerini vurgulayan Palandiken, “Kampta bizim daimi bir ekibimizin yanında ayrıca çeşitli kurumlarda çocuklarla birlikte gelen gözetmenler yer alıyor. Bu yıl kampa Solin Çocuk Merkezi’nden yüzme hocaları geldi ve çocuklara yüzme öğretti. Birçok çocuk yüzmeyi öğrenerek kamptan ayrılıyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA