Cezalarını Parkları Temizleyerek Çekiyorlar

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Yeldan: 'Şu an itibarıyla 985 hükümlü, topluma yararlı bir işte ücretsiz olarak çalışıyor. Çukurova Belediyesi ile imzalanan protokol ile de ilçenin en büyük parkları ile fidanlıklarının temizliğini hükümlülerimiz yapacak'

Adana’da kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalışma yükümlülüğü bulunan hükümlüler, cezalarını fidanlık, bahçe ve park temizliği ile çim biçme ve ağaç budama işlerini yaparak çekiyor.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Çukurova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü arasında, cezalarının son bir yılı denetimli serbestlik tedbiri ve para cezaları kamuya yararlı bir işte çalışma yaptırımına çevrilen hükümlülerin, merkez Çukurova ilçesindeki Hayal Dünyası Parkı, Doğal Park, Kurtuluş Parkı, Ercan Çetin Parkı ile fidanlık ve diğer semt parklarının çevre temizlik hizmetlerinde ücretsiz olarak çalıştırılmalarına yönelik protokol imzalandı.

Protokole göre, 25'er kişilik iki gruptan oluşan 50 hükümlü, hem cezalarını çekmek hem de ilçenin temizliğine katkıda bulunmak için çim biçme, çöp toplama ve ağaç budama çalışmalarına başladı.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, hükümlülerin cezalarını çekerken topluma faydalı işler yaptığını belirtti.

Büyükşehir ve diğer ilçe belediyeleri ile de protokol imzalayarak hükümlülerin topluma kazandırılması noktasında çalışma yaptıklarını kaydeden Yeldan, “Şu an itibarıyla 985 hükümlü, topluma yararlı bir işte ücretsiz olarak çalışıyor. Çukurova Belediyesi ile imzalanan protokol ile de ilçenin en büyük parkları ile fidanlıklarının temizliğini hükümlülerimiz yapacak. Hükümlülerin ortaya koyduğu bu çalışmaların, bundan sonraki yaşamlarında büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA