Beydağ Barajı Ve Ahrandıdağı Mesire Yerlerine Ziyaretçi Akını

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: 'İzmirlilere boş vakitlerinde stresten uzak ve hoşça vakit geçirebilecekleri alanlar oluşturuyoruz. Bu maksatla yörede hizmete aldığımız Beydağ Barajı ve Ahrandıdağı mesire yerleri de vatandaşlarımızın yoğun ilgisi altında'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmirliler için boş vakitlerinde stresten uzak ve hoşça vakit geçirebilecekleri alanlar oluşturduklarını, bu amaçla yörede hizmete aldıkları Beydağ Barajı ve Ahrandıdağı mesire yerlerinin vatandaşlardan yoğun ilgi gördüğünü belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Eroğlu, Beydağ Barajı ve Ahrandıdağı mesire yerlerinin yörede görülmesi gereken uğrak yerler arasında bulunduğunu ifade etti.

Eroğlu, şunları kaydetti:

'İzmirlilere boş vakitlerinde stresten uzak ve hoşça vakit geçirebilecekleri alanlar oluşturuyoruz. Bu maksatla yörede hizmete aldığımız Beydağ Barajı ve Ahrandıdağı mesire yerleri de vatandaşlarımızın yoğun ilgisi altında. Şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaşıp huzurlu bir ortamda tabiatla iç içe vakit geçirmek ve aileleriyle bir arada piknik yapmak isteyen İzmirli vatandaşlarımız, tesis ettiğimiz bu alanları kullanabilirler.'

Mesire alanlarının bir başka faydasının orman yangını riskini azaltması olduğunu vurgulayan Eroğlu, 'İnsanların piknik maksadıyla bu alanlarda bir araya gelmesi, lüzumlu emniyet tedbirlerinin alınması ve piknik için tasarlanması sebebiyle yangın riski de en aza indiriliyor.' ifadesini kullandı.

- Orman havası almak isteyenlerin uğrak yeri

İzmir'in Beydağ ilçesi Çolaklar mevkisinde Beydağ Barajı kenarında 60 dekar alanda kurulan Beydağ Barajı C tipi mesire yeri 2010 yılında tesis edildi. Beydağ Belediyesi tarafından işletilen mesire yerinde kır lokantası ve çocuk oyun alanları bulunuyor.

Tesis, baraj göleti ve orman manzarası eşliğinde özellikle hafta sonları kahvaltı ve piknik yaparak ailesi ile vakit geçirmek isteyen halkın yoğun ilgisini çekiyor. Mesire yeri, Ödemiş ilçesine 30 kilometre, Beydağ ilçesine 1,5 kilometre mesafede bulunuyor.

Ahrandıdağı C tipi mesire yeri ise İzmir'in Ödemiş ilçesi Ahrandıtepe mevkisinde 80 dekar alanda kuruldu. Ödemiş Belediyesince işletilen mesire yerinde kır lokantası ve çay bahçesi bulunuyor. Ödemiş ilçesine 3 kilometre mesafedeki mesire yeri, temiz orman havasıyla piknik yapmak isteyenlerin en çok ziyaret ettiği yerler arasında geliyor.
Kaynak: AA