Almanya'dan İncirlik'e 58 Milyon Avroluk Yatırım Hazırlığı

Almanya Savunma Bakanlığı, İncirlik Üssü'ne Alman askerlerini desteklemek amacıyla geniş kapsamlı yatırım için onay verdi.

BERLİN –Almanya Savunma Bakanlığının Türkiye’deki İncirlik Üssü’ne DAEŞ karşıtı koalisyonda yer alan Alman askerlerini desteklemek amacıyla yatırım yapacağı bildirildi.

Spiegel dergisinin haberinde, Almanya Savunma Bakanlığı Müstaşarı Gerd Hoofe'nin Alman askerlerinin İncirlik Üssü'ndeki görevi için 58 milyon avroluk bütçeye onay verdiği ifade edildi.

Bu paranın nasıl kullanılacağına ilişkin bilgiler de verilen haberde, 26 milyon avroya İncirlik Üssü'nde görev yapan Tornado keşif uçakları için bir pist ve askerlerin barınaklarının inşa edileceği, 30 milyon avro ile de modern bir mobil savaş idare merkezinin kurulacağı belirtildi.

Söz konusu idari merkezinin zaten bir ihtiyaç olduğu aktarılan haberde 2 milyon avronun da söz konusu idare merkezinin temelinin oluşturulması için harcanacağı kaydedildi.

Alman askerlerinin, uçaklarını ABD pistlerinde park ettiği, geçici yerlerde barındıkları ve uçuşlarda teknik destek alma konusunda müttefiklerine ihtiyaç duyduğuna işaret edilen haberde, yapılacak bu yatırımın Alman askerleri için acil ihtiyaçlarını karşılayacağı belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada da Almanya ile Türkiye arasında bu konuda bir protokol hazırlandığı ancak bunun henüz imzalanmadığı kaydedildi.
Kaynak: AA