Yemen'deki Olaylar

Aden Rafineri şirketi 2 yıl aradan sonra yeniden faaliyete başladı.

Yemen'de Aden Rafineri Şirketinin, 2 yıl aradan sonra yeniden faaliyete başladı.

Şirketin mühendislerinden Said Muhammed bin Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şirketin 2 yıl süren zorunlu kesintinin ardından yeniden resmi olarak petrol üretimine ve rafineri işlemine başladığını söyledi. Muhammed rafinerideki faaliyetin, Yemen hükümetinin, Mesile petrol yataklarındaki petrolün Aden'e nakledilmesi yönünde talimat vermesi ve geçen bir kaç gün içinde de yaklaşık bir milyon varil ham petrolün gönderilmesinin ardından başladığını ifade etti.

Ham petrolün şirkete düzenli bir şekilde gelmesi durumunda petrol üretiminin kesintisiz devam edeceğini belirten Muhammed, bu bağlamda şirketteki bakım çalışmalarının tamamlandığını ve donanımın sağlandığını vurguladı.

Muhammed, Aden Rafinerisinin yeniden çalışmaya başlamasıyla dizel, mazot, tüpgaz üretimi gibi sorunların çözüleceğini ve 2 yıl aradan sonra bu ürünlerin yerel pazarda yerini alacağını dile getirdi.

Yemen hükümeti, ağustos ayında, yaklaşık bir buçuk yıl aradan sonra Mesile petrol yataklarında ham petrol üretim ve ihracatına yeniden başlandığını duyurmuştu.

Yemen’de Husiler'in başkent Sana'yı ele geçirdiği Eylül 2014'ten bu yana yabancı şirketlerin çoğu ülkedeki çalışmalarını durdurmuştu. Ülkede çatışmaların başladığı Mart 2015'ten bu yana da petrol üretim ve ihracatı tamamen durmuştu.

Kaynak: AA