Van'da 'Sağlık Turizmi Açıklaması Van Destinasyonu Projesi' Kabul Edildi

Van Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından hazırlanan ‘Sağlık Turizmi: Van Destinasyonu Projesi’, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (DAKA) 2016 Yılı Doğrudan Faaliyet Programı kapsamında kabul edildi.

Van'da 'Sağlık Turizmi Açıklaması Van Destinasyonu Projesi' Kabul Edildi
3 ayda tamamlanacak olan projenin uygulanması için Genel Sekreter Op. Dr. Heybet Semur ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci arasında destek sözleşmesi imzalandı.

Konu ile ilgili Van Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada, “TRB2 bölgesinin (Bitlis, Muş, Hakkari, Van), hedef ülkelerindeki (İran, Irak, Azerbaycan, Gürcistan) sağlık turizmi pazar potansiyelinin ortaya konulması için gerekli saha araştırmalarının gerçekleştirilmesini ve Van’da Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “Estetik ve Kozmetik Cerrahi Ünitesi”nin açılmasına yönelik hazırlıkları tamamlama çalışmalarını içeren proje sonunda elde edilecek rapor ile durum, sorun ve ihtiyaç analizleri yapılarak hedeflerin belirlenmesi ve bu hedeflere başarı ile ulaşılması sağlanacaktır. Bu projede Van, Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye genelindeki 30 sağlık bölgesinden bir tanesi olarak belirlendiğinden, genel sekreterliğimiz adına sağlık turizmi kapsamında bir çalışma başlattık. Yukarıda izah ettiğimiz çalışma ile Van iline özellikle yurt dışından sağlık turizmi kapsamında ülkemize, ilimize ve hastanemize başvuruların olacağı ve ülkemizin bu durumdan kazançlı çıkacağını umuyoruz. Bu çalışmamızı ilimizde 29 Eylül- 2 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan 7. Van Turizm Fuarı’nda da katılımlar sağlayarak orada tanıtıp, bu çalışmalarımızı Sağlık Bakanlığı’na bildireceğiz. Bu çalışmada emeği geçen genel sekreterliğimiz ve çalışanları, DAKA Genel Sekreteri çalışanları ve Van Valiliği’ne desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” denildi.
Kaynak: İHA