Süleymanpaşa'da 'Katil Hasan Ve Ahırkapı Roman Orkestrası' Konseri

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Tekirdağ Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali’nin kapanış sahnesinde Ahırkapı Roman Orkestrası ve Tekirdağlı ünlü klarnet ustası Hasan Gizlenci “Katil Hasan” sahne aldı.

Süleymanpaşa'da 'Katil Hasan Ve Ahırkapı Roman Orkestrası' Konseri
Sahil dolgu alanı Mutlukent Sahil Çay Bahçesi yanında gerçekleşen konsere vatandaşlar da yoğun ilgi gösterirken Katil Hasan ve Ahırkapı Roman Orkestrası iki saat süren konserde Süleymanpaşalılara unutulmaz anlar yaşattı.

Tekirdağ Katil Hasan’a sahip çıkıyor”

Katil Hasan ve Ahırkapı Roman Orkestrası’na çiçek takdim etmek için sahneye çıkan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Tekirdağ’da ilk defa bu alan bu kadar doluyor. Çünkü Tekirdağ Katil Hasan’a sahip çıkıyor. Tekirdağ’ın en önemli değerlerinden bir tanesi Katil Hasan’dır. Bizim roman vatandaşlarımız çok özel. Onlardaki kulak Allah vergisi. Öyle bir müzik yapıyorlar ki işte bu toplumu bir araya topluyor, oynatıyor, birbirleri ile sarmaş dolaş kardeş haline getiriyor. Onlar bizim baş tacımızın. Onlardan bir tanesi Hasan ağabeyimiz. Önümüzdeki günlerde hep beraber Katil Hasan Heykelini açacağız. Bu Tekirdağ’da hatta Trakya’da bir ilk. Bütün müzisyen kardeşlerimiz için bir anıt heykel olacak. Biz onunla gurur duyuyoruz” dedi.

“Sadece köftemizle değil başka yönlerimizle de tanınır hale geleceğiz”

Festivalin amacıyla sözlerine devam eden Eşkinat, “Biraz önce söylediğim gibi 2. Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali’nin son konseri. Bu güzel gecede Hasan ağabeyimize eşlik eden sevgili Ahırkapı Roman Orkestrası’na da çok teşekkür ediyorum. Bu şehrin en önemli ürünlerinden bir tanesi üzüm. Fakat biz yıllar boyunca o kadar ihmal etmişiz ki üzüm üretimi yarının da altına düşmüş. Bizim 20. yüzyılda Fransa’ya ihraç ettiğimiz şarap miktarı 100 bin ton. Şu anda belli yasaklarla uğraşmasına rağmen hem üzüm üreticimiz, hem şarap üreticimiz büyük bir gayretle dik durmaya çalışıyor. Bu yöreye zenginlik getirmeleri için biz de onlara katkı vermeye çalışıyoruz. İkincisini tamamladığımız bu festivali yıllarca devam ettireceğiz. Sadece köftemizle değil başka yönlerimizle de tanınır hale geleceğiz” diye konuştu.

Başkan Eşkinat’ın konuşmasının ardından Katil Hasan ve Ahırkapı Roman Orkestrası geç saatlere kadar Süleymanpaşalıları eğlendirmeye devam ederken vatandaşlar müziğin coşkusu ile bol bol oynadılar.
Kaynak: İHA