Şehit Ebediyete Uğurlandı

Van’ın Çaldıran ilçesinde güvenlik güçleri tarafından yürütülen operasyonlar sırasında PKK’lı teröristler ile çıkan çatışmada şehit olan Astsubay Üstçavuş Suat Petek, son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Ebediyete Uğurlandı
Şehit Astsubay Üstçavuş Petek, Van’ın Çaldıran ilçesinde Tendürek Dağı kırsalında güvenlik güçleri tarafından yürütülen operasyonlarda PKK terör örgütü üyeleri ile çıkan çatışmada şehit düştü. Suat Petek’in (36) cenazesi memleketi Osmaniye’de toprağa verildi.

Adana Havaalanı’ndan alınan cenaze, ambulansla Kadirli Devlet Hastane morguna getirildi.

Aydınlar köyündeki baba evinde helallik alınmasının ardından Petek’in naaşı, İmam Hatip Camii’ne getirilerek cenaze namazı kılındı. Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul’un kıldırdığı namaz sonrası şehidin cenazesi, Kadirli Aydınlar köyünde bulunan mezarlıkta toprağa verildi.

Törene Petek’in yakınlarının yanı sıra, Osmaniye Valisi Kerem Al, Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk, AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Şehit Suat Petek’in bebekken halası Ayşe Petek’e evlatlık olarak verildiği ve bundan 10 yıl önce halası vefat ettikten sonra evlatlık olduğunu öğrendiği bildirildi.

Şehidin, eşi Havva ve 4 yaşındaki kızı Elif Ceylan Petek ile bir ay önce Van’a giderek buradaki görevine başladığı belirtildi.

Kaynak: İHA