Şefkatli Ellerden Köylü Yaşlılara Baston Desteği

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından ilçeye bağlı kırsal mahallelerde yaşayan yaşlılara baston desteğinde bulunuldu.

Şefkatli Ellerden Köylü Yaşlılara Baston Desteği
Yapmış olduğu gönüllü çalışmalarla Ayvalık halkının ‘Fatma Annesi’ olarak nitelendirilen Dernek Başkanı Fatma Cavlı’nın öncülüğünde, kırsal mahalle muhtarlarının tespit ettiği 50 yaşlı vatandaşa bastonları önceki gün sessiz sedasız teslim edildi.

Ayvalık’ta; yoksul ve kimsesiz yaşlı vatandaşlar için bir huzurevi yaptırabilmek için kurulan ve bunun yanı sıra da ilçedeki hastalar, kimsesizler, engelliler, yoksul aileler ve başı sıkışan herkesin imdadına adeta Hızır gibi yetişen Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fatma Cavlı, hayırsever vatandaşların destekleriyle gerçekleştirdiği yardımdan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Kırsal mahallelerde yaşlı vatandaşların oldukça güç koşullar içinde yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını kaydeden Başkan Cavlı, “Bu yüzden de ağırlıklı olarak ilçemize bağlı kırsal mahallelerde yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalışıyoruz. Bu mahallelerde yaşayan köylü yaşlılarımız ağaç dallarından uydurma bastonlarla ilkel bir şekilde yürümeye çalışıyorlardı. Ağaç dallarından yapılan bu bastonlar bu insanların ellerini nasırlaştırıyor ve yürürken de bedenlerinde duruş bozukluklarını beraberinde getiriyordu. Bunun üzerine harekete geçerek hayırsever vatandaşlarımızın satın alarak derneğimize bağışladığı bu bastonları, kırsal mahalle muhtarlarının tespit ettiği ihtiyaç sahibi yaşlı vatandaşlarımıza ulaştırdık. Çok mutluyum. Allah hayırsever gönüllülerimizden razı olsun” diye konuştu.

Öte yandan yapılan baston yardımlarının yanı sıra kırsal mahallelerde yaşayan köylü çocuklar için bisiklet ve yoksul vatandaşlara gıda ve erzak poşetlerinin dağıtılması da dikkatlerden kaçmadı.
Kaynak: İHA