SASKİ'den 5 İlçede İçme Suyu Yatırımı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Havza, Kavak, Ladik, Vezirköprü ve Asarcık ilçelerinin içme suyu sorununu çözeceklerini bildirdi.

SASKİ'den yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Demircioğlu, Havza, Kavak, Ladik, Vezirköprü ve Asarcık ilçelerinde içme suyu inşaatı projesinin 6 milyon 900 bin liraya mal olacağını belirtti. Söz konusu projenin içme suyu problemini çözeceğini aktaran Demircioğlu,'Projeyle Havza, Kavak, Ladik, Vezirköprü ve Asarcık ilçelerinin kırsal mahallelerindeki içme suyu sorununu çözüme kavuşturacağız. Ayrıca Kavak Organize Sanayi Bölgesi'nde yetersiz olan içme suyu, yenilenen şebekeyle ortadan kalkacak.' ifadelerini kullandı.

Çalışmalara 28 Nisan 2015 tarihinde başlandığını belirten Demircioğlu, şunları kaydetti:

'Bu projede 80 kilometre içme suyu hattı döşenecek. Şimdiye kadar 75 kilometre içme suyu hattı döşendi. Geriye kalan 5 kilometrelik hatta çalışmalarımız yoğun tempoda devam ediyor. Projenin 16 Ocak 2017 tarihine kadar tamamlanması hedefleniyor. Projede 3'ü 100 metreküp, 3'ü 50 metreküp, 7'si 30 metreküp kapasiteli olmak üzere toplam 13 içme suyu deposu ve 10 terfi binası yapılacak.'

SASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanı Cihan Güller de projenin tamamlanmasıyla, Havza ilçesinde, Başpelit, Gidirli, Çayırözü ve Aşağı Susuz Mahalleleri, Kavak'ta Karga, Tepe Köy, Göçebe, Hacılı, Ağcakise, Azaklı, Karantu ve Alagömlek Mahalleleri, Vezirköprü'de Kuruçay, Doyran, Gölalan, Habip Fakı, Aktepe, Çalköy, Esentepe ve Güldere Mahalleleri, Asarcık ilçesinde, Emir Musa, Musa Ağa, Alan, Aşuru ve İmamlı Mahallelerinin içme suyu sorununun çözüme kavuşacağını, Ladik'teyse içme suyu hattı çalışmalarının ileriki günlerde başlayacağını belirtti.

Kaynak: AA