Pedodonti Uzmanı Edirne Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi'nde

Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde Pedodonti Uzmanı Dt. SevilBorbay Akgül, Edirne halkına hizmet vermeye başladı.

Pedodonti Uzmanı Edirne Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi'nde
İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Anabilim Dalı mezunu olan Dt. Sevil Borbay Akgül, Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde Pedodonti Uzmanı olarak göreve başladı.

Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Basın ve İletişim Birimi aracılığıyla Pedodonti ile ilgili bilgilendirmede bulunan Dt. Sevil Borbay Akgül, “Pedodonti, 0-13 yaş grubu çocukların süt ve daimi dişlerinin sağlıklı olarak korunmasını, çürük, travma, kalıtımsal ve benzeri etkenlerin bu dişlerde oluşturduğu sorunların giderilmesini amaçlayan bir anabilim dalıdır. Pedodonti, bebeklik çağından itibaren çocukların ağız-diş sağlığını ve çene-yüz bölgesi gelişimini takip ve tedavi eden, aynı zamanda koruyucu önlemleri de içine alan diş hekimliği dalıdır” dedi.

Akgül, Pedodonti uzmanlarının, diş hekimi korkusu gelişimine neden olmayacak özel davranış teknikleri kullanarak çocuk hastalarda ağız ve diş tedavilerini gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, “Çocuk sağlığı, çocuk gelişimi, çocuk psikolojisi ve çocuklarda ağız-diş sağlığı gibi konularda eğitim almış uzman diş hekimleridir. Çocukların tüm diş tedavileri, ağız-diş yaralanmalarının tedavisi, koruyucu ortodontik tedaviler, özel ilgi gerektiren, kaygı-korku düzeyi yüksek çocukların lokal ve genel anestezi altında yapılan diş tedavileri pedodontistlerin uzmanlık alanına girmektedir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA