Muratpaş'da 'Vergi Affı' Başvuruları Devam Ediyor

Muratpaşa Belediyesi, ‘Vergi Affı’ olarak nitelendirilen ve 1 Eylül’den itibaren vermeye başladığı vergi yapılandırma hizmetini sürdürüyor.

Muratpaş'da 'Vergi Affı' Başvuruları Devam Ediyor
Muratpaşa Belediyesi, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı Kanun’ çerçevesinde emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam, eğlence vergi borçlarıyla birlikte resim, harç ve cezaların yeniden yapılandırılması kapsamında başvuruları almaya devam ediyor. Muratpaşa Belediyesi’nce,1 Eylül’den itibaren alınmaya başlanan yapılandırma başvuruları 31 Ekim’de sona erecek.

Faiz indirimi ve taksitle ödeme

Yapılandırma, 30 Haziran 2016 tarihi itibariyle vadesi geçmiş, hali hazırda gecikme zammı işleyen vergi borçlarıyla birlikte ihbarname aşamasında olan vergilerle birlikte maktu cezalar ve metrekare, sınıf ve arsa olarak bildirim yapılmış ancak ‘bina vergisine’ dönüştürülmesi gereken vergi asılları, faiz ve cezalarını kapsıyor. Belediye yetkilileri, mükelleflerin; yapacakları başvuru ile tahakkuk eden faiz indiriminin yanı sıra taksitle ödeme imkanından da faydalanacağını söyledi.



Başvurular nerelere yapılabilir?

Vatandaşlar; 444 80 07 numaralı Turunç Masa başvuru telefonundan bilgi alabiliyor. Mükellefler; Muratpaşa Belediyesi hizmet binasındaki Mali Hizmetler Müdürlüğü Gelir Şefliği Vezneleri, Meltem Mahallesi’ndeki Tapu Kasatro Müdürlüğü’ndeki Muratpaşa Belediyesi Veznesi, Ali Çetinkaya ve Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Semt Vezneleri’ne, 31 Ekim 2016 tarihinden önce gerekli başvuruyu yapabilir.
Kaynak: İHA