Malatya Gazeteciler Cemiyeti Rektör Kızılay'ı Ziyaret Etti

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Tıp Merkezinde her türlü organ naklini yapmak istediklerini belirterek, “Onkoloji Hastanesinin temelini atacağız, kalp naklide dahil ter türlü organ naklini yapan bir merkez olmak istiyoruz” dedi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Rektör Kızılay'ı Ziyaret Etti
Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ve yönetim kurulu üyeleri, yeni göreve başlayan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Cemiyet Başkanı Karaduman, İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Tıp Merkezinin Malatya’ya ve ülkeye büyük hizmetler yapmış Cumhurbaşkanlarının ismini taşıdığını belirterek, “İsmet Paşa Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesini vermiştir. Turgut Özal ekonomik özgürlük için hizmet vermiştir. Bu iki değerimizin ismini taşıyan İnönü Üniversitesiyle gurur duyuyoruz. Sizler gibi Turgut Özal Tıp Merkezinin kuruluşunda görev alan ve bu günlere gelmesinde emeği olan sizlerinde göreve getirilmesinden memnunluk duyuyoruz. Malatya basını olarak üniversitemizden yana bizler tarafız ve başarılı olmasını istiyoruz” diye konuştu.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay ise Turgut Özal Tıp Merkezi’nin kuruluşundan bu yana görev yaptığını belirterek,“Üniversitemizde Türkiye ve dünya çapında çok değerli bir kadroya sahibiz. Üniversitemizde her türlü organ naklini yapmak istiyoruz. Karaciğer naklinde Türkiye birincisiyiz. Ancak bu yıl yapılan organ nakil sayısında bir düşme var. Bunun sebebi Turgut Özal Tıp Merkezi sadece hastalara karaciğer nakli yapmıyor. Aynı zamanda nakil yapacak uzman hekimlerde yetiştirmektedir. Bugün İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde uzmanlaşmış, ihtisasını yapmış arkadaşlarımız Türkiye de 12 ayrı merkezde karaciğer nakli yapmaya başlamışlardır. Bu merkezlerin alt yapısını Üniversitemizdeki uzman doktorlarımız yapmıştır ve bundan da ayrıca gurur duymaktayız” şeklinde konuştu.

Turgut Özal Tıp Merkezin de kardiyolojide önemli gelişmeler yaşadıklarını da ifade eden Prof.Dr. Kızılay, “Tıp merkezinde kalp naklinin alt yapısı mevcut. Çok kıymetli bir kadromuz var. Kısa sürede alt yapıyı tamamlayarak kalp nakline başlamak istiyoruz. Bazı arkadaşlarımızı kalp nakli yapılan merkezlere gönderip eğitim almalarını sağlayacağız, ondan sonra da kalp nakline başlamak istiyoruz. Böbrek nakli ve ilik nakline de hazırlanıyoruz. El ve ayak da dahil her türlü nakillere hazırlanmak istiyoruz. Üniversitemizin organ nakillerinde bir merkez haline gelmesini arzuluyoruz. Kanser tedavisi noktasında Onkoloji Hastanesinin 200 yataklı olması için çalışıyoruz ve bunu diş hekimliği fakültemizin yanına yapacağız. Kanser tedavisinde de bir merkez olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İnönü Üniversitesi olarak Malatya ve bölge illerine hizmet vereceklerini kaydeden Kızılay, bölgede yükselen bir değer olmak istediklerini de ifade etti.

Kaynak: İHA