Kurban Kesim Ve Satış Yerleri Belirlendi

Adıyaman Valiliği Kurban Hizmetleri Komisyonu, Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvan satış ve kesim yerlerini belirledi.

Kurban Kesim Ve Satış Yerleri Belirlendi
Adıyaman Valiliği Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından belirlenen kurbanlık hayvan satış yerleri düzenlendi.

Kurbanlık satışları belirlenen yerlerde satışa sunuldu.

Adıyaman Valiliği tarafından oluşturulan Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından alınan karara göre, kurban satış yeri olarak Saftat Et Kombinesi (Yunus Emre Mah.), Yeni Hayvan Pazarı (Bahçecik Mah.), 82. Yıl Devlet Hastanesi batısındaki boş alan (Yeni Sanayi Mah.), 23 Nisan İlköğretim Okulu batısındaki boş alan (Fatih Mah.), Yeni Mezarlık Yolu batısındaki boş alan (Bahçecik Mah.) Adıyaman Lisesi batısındaki boş alan (Eskisaray Mah.) belirlendi.

Kurban kesim yerleri olarak, Saftat Et Kombinesi, oto yıkama yerleri ve besi çiftlikleri belirlendi.

Komisyon ayrıca, kurban olarak kesilen sığır cinsi hayvanların kulak küpe ve pasaportlarının il veya ilçe gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüklerine 23 Eylül tarihine kadar teslim edilmesi gerektiğini belirtti.

Kararda ayrıca, kurbanlık hayvan alırken dikkat edilecek hususlar, kesim yerleri dışında kesim yapanlara uygulanacak cezai işlem, kesim sonrası hayvanların iç organ ve diğer atıkların gelişi güzel cadde ve sokaklara atılmaması hususu yer aldı.
Kaynak: İHA