Kumluca'da Kurbanlık Satış Noktaları Belirlendi

Kumluca Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvan satış yeri olarak Göksu Mahallesi Kavak yolu yanındaki boş alanı belirledi.

Kumluca'da Kurbanlık Satış Noktaları Belirlendi
Kumluca Belediyesinden yapılan açıklamada, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvan satışlarının tek merkez olarak Kavak yolunda yapılacağı, yaşanabilecek her türlü olumsuzluğa karşı gerekli tedbirlerin alındığı bildirildi.

Belirlenen alan dışında kurbanlık hayvan satışının yapılmayacağı ifade edilen açıklamada, aksi durumlarda cezai işlem uygulanacağı kaydedildi.

Kurbanlık satış yerine getirilen hayvanların kulak küpeleri, sağlık kontrolleri ve gerekli belgelerinin kontrollerinin yapıldığı ifade edildi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, vatandaşların huzur ve güven içinde bayram geçirmeleri için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını belirtti.

Kurbanlık satışlarının tek merkezde yapılmasına karar verdiklerini ifade eden Çetinkaya, 'Hayvan satış alanı zabıta ve veteriner hekimimizce sürekli kontrol altında. Bununda dışında kurban kesimiyle ilgili de gerekli tedbirleri alacağız. İnşallah aldığımız tedbirlerle vatandaşlarımızın sağlık, güzel bir bayram geçirmelerini sağlamış oluruz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA