İstanbul'da Suyu En Fazla Küçükçekmece Tüketti

Su tüketimi her geçen gün artan İstanbul'da son 7 ayda en fazla suyu Küçükçekmece ilçesi tüketti.

İSKİ Basın Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 15 milyon nüfusa sahip, dünyanın en büyük metropolleri arasında gösterilen İstanbul'da su tüketiminin her geçen gün arttığı belirtilerek, nüfus artışı, yaz aylarında sıcakların etkisiyle gerçekleşen buharlaşma, kayıp- kaçaklar ve suyun bilinçsiz kullanımının, su rezervlerinin ihtiyaca cevap vermekte zorlanmasına, yeni kaynak arayışı içine girilmesine sebep olduğu ifade edildi.

Son yıllarda yaşanan iklim değişikliklerinin ise bu arayışları zaruri hale getirdiği, bu kapsamda İstanbullular için yeni su kaynaklarının hizmete alındığı aktarılan açıklamada, kentte kış aylarında günde ortalama 2 milyon 800 bin metreküp su tüketiminin olduğu kaydedildi.

Yaz aylarında bu rakamın 3 milyon 100 metreküp civarında olduğu vurgulanan açıklamada, yapılan incelemelerin İstanbul'da su tüketiminin en yüksek olduğu ilçenin Küçükçekmece olduğunu ortaya koyduğu dile getirildi.

Açıklamada, 'Küçükçekmece ilçesinde ocak ve temmuz ayları arasında tüketilen su miktarı 18 milyon 035 bin 605 metreküp. Ocak ayında 2 milyon 466 bin 496 metreküp tüketilen su miktarı, yaz aylarında 2 milyon 900 bin metreküp seviyelerine yükseldi.' denildi.

Küçükçekmece'yi, Ümraniye ilçesinin takip ettiği, bu ilçede ocak- temmuz döneminde toplam 17 milyon 297 bin 837 metreküp su tüketiminin yaşandığı ifadelerine yer verilen açıklamada, 'Bağcılar ilçesinde ise 7 ay içerisinde 16 milyon 325 bin 746 metreküp su tüketildi. İlçe bazındaki bu rakamlar, İstanbul'daki su tüketimine paralel olarak benzerlikler gösteriyor. Bu 3 ilçenin aylık su tüketimi, İstanbul'un aylık su tüketiminin yüzde 13.43'üne tekabül ediyor.' değerlendirmesinde bulunuldu.

Kaynak: AA