FETÖ'nün Darbe Girişimi

Darbe girişiminin ardından, vatandaşların duygu ve düşüncelerini ifade etmeleri için Taksim Meydanı'nda açılan 27 anı defteri kitap olacak.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, vatandaşların duygu ve düşüncelerini ifade etmeleri için Taksim Meydanı'nda açılan 27 anı defteri kitaplaştırılacak.

İstanbul Aydın Üniversitesi'nden (İAÜ) yapılan açıklamaya göre, darbe girişiminin ardından, Beyoğlu Belediyesi'nce 'Millet destanını yazıyor' sloganıyla, vatandaşların duygu ve düşüncelerini ifade etmeleri için Taksim Meydanı'nda açılan 27 anı defteri, özel oluşturulan sosyoloji grubunca incelenecek. Anı defterleri, grup tarafından yapılacak çalışmanın ardından Beyoğlu Belediyesi iş birliğiyle kitap haline getirilecek.

İAÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, darbe girişimi karşısında Türk halkının büyük bir kahramanlık örneği sergilediğini belirtti.

Türk halkının 15 Temmuz’daki hain saldırılara, kalkışmalara ve milleti bölmeye çalışan kirli zihniyete karşı yekvücut olduğunu aktaran Aydın, 'Sadece devletin, hükümetin ve siyasi partilerin çalışmalarıyla dünya kamuoyunu aydınlatmaya çalışmak yeterli değildir. Üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, özel ve kamu kuruluşları kısacası herkes el ele vermeli ve Türk halkının demokratik duruşundaki haklılığı dünyaya duyurmalıdır.' ifadesini kullandı.

Aydın, darbe girişimindeki duruşundan dolayı Türk halkının üniversitelerince Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

'Nobel Barış Ödülü aslında bir sembol. Hepimiz bugünlerde demokratik duruşu, fedakârlığı, halkı için kendisini feda eden liderinin duruşunu, hükümetinin ortaya koyduğu iradeyi gördük. Maalesef dünya kamuoyu bunu çok farklı mecralardan kirli bilgilerle aktarmaktadır. Biz aslında Nobel Barış Ödülü'nü bir şemsiye olarak kullanıyoruz. Asli olan, bu halkın ortaya koyduğu iradenin dünyaya anlatılması ve duyurulmasıdır.'

Kaynak: AA