Düzce'den Kısa Kısa

Gençlik ve Spor Bakanlığınca 81 ilde başlatılan 'Gençler Sabah Namazında Buluşuyor' etkinliği kapsamında Düzceli gençler sabah namazında buluştu.

Düzce Gençlik Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cedidiye Camisi’nde düzenlenen etkinliğe, Akçakoca Merkez Camisi ile Şehirler ve Kültürler Projesi kapsamında Denizli iline giden gençlerin katıldığı, etkinlikte Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci’nin yanı sıra Gençlik Merkezi Müdürü İsmail Atay’ın da yer aldığı belirtildi.

81 ilden gençlerin katılımıyla sabah namazının eda edildiğinin kaydedildiği açıklamada etkinliğin ardından cami cemaatine çay, poğaça ve su ikram edildiği aktarıldı.

- Düzce Belediyesinden anız yangınlarına karşı uyarı

Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, vatandaşları anız yangınları konusunda uyardı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların ateşle bahçe temizliği yapmamaları ve anız yakmamaları istendi.

Özellikle sonbahar aynın gelmesiyle beraber rüzgarın yakılan ateşi hızla yayarak büyük tehlike oluşturduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Anız yangınıyla verimlilik için en önemli unsurlardan biri olan organik madde yok olur. Bir diğer husus ise doğrudan ve dolaylı etkiyle toprakla birlikte birçok canlı önemli derecede zarar görmektedir. Doğal dengeyi bozan anız yakma birçok canlının beslenme, barınma ve korunma ortamını da yok eder. Anız yakarken doğamıza zarar verip küle dönüştürmeyelim.'

Açıklamada, anız yangını durumunda itfaiye ekiplerinin haberdar edilmesi konusunda uyarılarda bulunuldu.

- Düzce Belediyesi 10. Geleneksel Yağlı Güreşleri

Düzce Belediyesi 10. Geleneksel Yağlı Güreşleri'nin 18 Eylül'de gerçekleştirileceği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, geleneksel hale getirildiği vurgulanan yağlı pehlivan güreşlerinin 10’uncusunun 18 Eylül'de pazar günü Kalıcı Konutlar Anıt Meydanı’nda yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler müdürlüğü tarafından düzenlenen güreşlerin saat 11.00’de başlayacağı ve güreşçilerin cazgırlığını ünlü Kırkpınarlı Pele Mehmet’in yapacağı kaydedildi.

- Düzce'de çevre düzenleme çalışmaları

Düzce Belediyesi tarafından kentte çevre düzenlemesi çalışmalarının yapıldığı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Kazukoğlu Mahallesi'nde süren peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları kapsamında son teknoloji ürünü çim ekme sistemlerinden 'Hydroseeding' ile çim tohumlarının suyla karıştırılarak püskürtme şeklinde uygulandığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince Pazaryeri'ne ulaşımda önemli bir rol üstlenen, Rasim Betir Paşa ve Nezih Tütüncüoğlu bulvarlarının kesişme noktası olan Şehit Ufuk Baysan kavşağının yeniden yapılandırılması için çalışmalara başlandığı belirtildi.

Yeniden yapılandırma çalışmalarında kavşağın genişletilerek özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde alternatif bir güzergah haline getirilmesi hedeflendiği aktarıldı.

- Düzce'de ulaşım çalışmaları

Düzce İl Trafik Komisyonu tarafından trafik akışı tek yön olarak düzenlenen Mehmet Akif Caddesi’nin 6 Eylül'den itibaren yeniden çift yönlü olarak trafiğe açılacağı bildirildi.

Düzce Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi ve Düzce İl Emniyet Müdürlüğünün üyeleri arasında olduğu İl Trafik Komisyonu tarafından alınan kararla trafik akışının tek yönlü sağlanması kararı alındığı Mehmet Akif Caddesi’nin 6 Eylül’den itibaren yeniden çift yönlü olarak trafiğe açılacağı belirtildi.

Açıklamada, kararın alınmasında şehir içi trafiğin olumsuz etkilenmesi ve mevcut güzergahta alternatif bir aksın bulunmamasının etkili olduğu kaydedildi.

Kaynak: AA