Büyükşehir Tiyatroları, Köy Çocuklarının Ayağına Gidiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan TIR Tiyatrosu, çocukları tiyatroyla buluşturmak için yeniden yola çıkıyor.

Büyükşehir Tiyatroları, Köy Çocuklarının Ayağına Gidiyor
Bir TIR dorsesinin tiyatro sahnesine dönüştürülmesi ile hayat bulan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi TIR Tiyatrosu, köy çocuklarına tiyatroyu sevdirmek için yeniden yola çıktı. TIR Tiyatrosu ilk oyununu 16 Eylül Cuma günü Kandıra Cebeci’de sahneleyecek. Cebeci sahilinde kapılarını açacak olan TIR tiyatrosu, saat 20.00’den itibaren Kandıralı çocukları tiyatro oyunu ile buluşturacak. 23 Eylül’e kadar devam edecek programda Kandıra, Gölcük, İzmit, Kartepe ve Derince’de köylere ve köy ilkokullarına misafir olarak, binlerce çocukla buluşacak.

Ebru Özdemir’in yazdığı, Veysel Sami Berikan’ın yönettiği “Kuşlar Yine Gelir” oyunu, hayal kurmayı ve oyun oynamayı unutmuş olan çocukları, yeniden hayallerine kavuşturmayı ve onlara umut aşılamayı amaçlıyor. Sarper Saydam, Cansu Cengiz, Nursel Çeliktürk ve Başar Alemdar’ın oynadığı oyun, TIR Tiyatrosu aracılığıyla farklı ilçe ve köylerimizden pek çok okula misafir olarak, binlerce çocukla bir araya gelecek.
Kaynak: İHA