Büyükçekmece'de Türk Zabıta Teşkilatı'nın Kuruluşunun 190. Yılı Kutlandı

Türk Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşunun 190. yılı Büyükçekmece Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, zabıtanın çok zor koşullar altında ve meşakkatli bir görev üstlendiğini belirterek, tüm zabıta memurlarının gününü kutladı.

Büyükçekmece'de Türk Zabıta Teşkilatı'nın Kuruluşunun 190. Yılı Kutlandı
"190 yıllık sağlam bir temel"

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Başkan Akgün’ün yanısıra belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Türk zabıta teşkilatının Osmanlı döneminden gelen 190 yıllık çok sağlam bir temel üzerine oturtulduğunu kaydeden Başkan Akgün; "Şehircilik hayatında çok önemli bir yere sahip olan zabıta toplumun gözünde belediyeleri temsil eder. Sizler sürekli halkla iç içe, halkımızın huzuru ve sağlığı için gece gündüz demeden çalışan özveriyle çalışmaktasınız. Çok zor koşullar altında ve meşakkatli bir görev yürütüyorsunuz. Bunun için hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Zabıta yüksekokulu kurulacak"

Her meslekte olduğu gibi zabıta da eğitimin çok önemli olduğunu belirten Başkan Akgün; "İnsana ilişkin hizmetleri icra eden zabıta teşkilatının eğitim alanında polis teşkilatı gibi bir imkana sahip olmaması üzücüdür. Bu durum Türkiye’nin yerel yönetimlerdeki en önemli eksikliklerinden bir tanesidir. Bir zabıta akademisinin kurulabilmesi için ve bu akademinin Türkiye Belediyeler Birliği şemsiyesi adı altında önce bir yüksekokul sonrasında da bir fakülte olarak devreye girebilmesi için tüm şartları zorluyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Akgün konuşmasının sonunda Türk Zabıta Teşkilatı’na hizmet verirken görevi başında yaşamını yitirenlere rahmet diledi.
Kaynak: İHA