Becker Karar Ver Cup'a İZSİAD'dan Tam Destek

7-8-9 Eylül’de başlayacak olan Türkiye’nin ilk kadın hakları konseptli basketbol turnuvası Becker Karar Ver Cup’a İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’den (İZSİAD) tam destek geldi. İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, “Kadına şiddet konusunda ne yaparsak, ne kadar katkı koyarsak bu kardır” derken, İZSİAD Başkan Vekili Mukaddes Çelik ise, kadına şiddetin önlenmesinde erkeğin eğitilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Becker Karar Ver Cup'a İZSİAD'dan Tam Destek
Kadın şiddetine, çocuk gelinler ve başlık parasına basketbol yoluyla dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen Becker Karar Ver Cup, bu yıl ikinci kez gerçekleştirilecek. Turnuvanın tanıtımı için İZSİAD Yönetim Kurulu’nu ziyaret eden Bornova Becker Spor Kulübü Başkanı Volkan Kebir’e İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt ve İZSİAD Başkan Vekili Mukaddes Çelik büyük destek verdi.

"Ne kadar farkındalık oluşturabilirsek kardır"

İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, İZSİAD’ın kadınla ilgili çok ciddi sosyal sorumluluk projeleri hayata geçirdiğini ifade ederken, Türkiye’de Patronlar Kulübü’nün tek başına kurduğu ve erkek rollerini kadınların oynadığı tiyatro kulüplerinin de olduğunu belirtti.

Küçükkurt, ülkemizde var olan sitemin kadını ikinci plana attığını söyleyerek şunları kaydetti: “Ülkemizde var olan sistem, ya da ideoloji ne yazık ki kadını ikinci, hatta üçüncü,dördüncü plana iten durumda. Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da çocuk gelinler maalesef çok yoğun. Okumuş yüksek tahsilli kişiler bile kadına şiddet uyguluyorlar. Yurdumuzun bazı bölgelerinde ’kaç çocuğunuz var?’ diye sorduğunuzda, bugün bile kız çocuklarını saymayarak cevap verenler var. Ben, bunun önemli bir eğitim sorunu olduğunu düşünüyorum ve bu eğitimin küçük yaştan itibaren verilmesi gerektiğine inanıyorum. Bizim gibi sivil toplum örgütlerine de bu konuda önemli görevler düşüyor. Bu konuya ilişkin toplumda ne kadar farkındalık oluşturabilirsek kardır. Bu nedenle biz İZSİAD olarak kadın konulu sosyal sorumluluk projelerini çok önemsiyor ve elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bornova Becker Spor’un kadın sorunlarına karşı farkındalığı artırma adına verdiği mücadeleye her yönüyle destek veriyoruz. Takımları da kadın takımı, dolayısıyla biz de bu anlamda onların yanında olmaktan keyif alıyoruz. Onların topluma yaptığı katkıyı bir nebze olsun güçlendirebilmek adına buradayız. Güzel şeyler olacak diye düşünüyorum, Bornova Belediyesi’ni de yanımıza aldık. Desteğinden dolayı Başkan Olgun Atila’ya da teşekkür ediyoruz. Bu farkındalığı hep birlikte oluşturalım istiyoruz.”

"Erkeği eğitmeliyiz"

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mukaddes Çelik de, Bornova Becker Spor’un kadın haklarına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla yürüttüğü projeyi çok önemsediklerini ve katkı koymaktan mutlu olduklarını söyleyerek, “Ülkemiz kadın konusunda maalesef iç açıcı bir tablo sunamıyor. Şiddeti temelden nasıl yok edeceğimizi düşündüğümde bunun cevabını ‘erkeği eğiterek’ diye buluyorum. Kadını tek başına eğitmek yeterli olmuyor maalesef. Kadına şiddet konusunda önce erkeklerimizi eğitmeliyiz. Diğer yandan, ülkemizdeki tüm sivil toplum kuruluşları bu konuda üzerine düşeni yapmalı ve birbirine örnek olmalı. Dalga dalga bu bilinç tüm ülkeye yayılmalı. İZSİAD olarak bu konuda yürüttüğümüz çalışmalar verdiğimiz desteklerin yanı sıra, kadınlarımızdan oluşan bir tiyatro kulübümüz var. Kadın cezaevlerinde oynuyoruz, Becker Karar Ver Cup’un ilk günü akşam saat 20:00’de Bornova Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde de oynayacağız. Bize gelen her türlü teklife açığız, sosyal projelerde seve seve yer alıyoruz" dedi.

Turnuva programı şöyle:

7 Eylül Çarşamba

Saat: 12.00 Bornova Atatürk Anıtına çelenk takdimi

Saat: 13.00 Bornova Atatürk Spor Salonu’nda açılış kokteyli ve basın toplantısı

Saat: 14.00 Becker Bornova Spor-Edremit Belediyesi Güre Spor karşılaşması

Saat: 16.00 Kırçiçeği Bodrum Basketbol-Urla Belediye Gençlik karşılaşması

Saat: 20:00 İZSİAD Kadınlar Kolu “Laftan İbaret” tiyatro etkinliği Bornova Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi

8 Eylül Perşembe

Saat: 14.00 Edremit Belediyesi Güre Spor-Kırçiçeği Bodrum Basketbol karşılaşması

Saat: 16.00 Urla Belediye Gençlik-Becker Bornova Spor Karşılaşması

9 Eylül Cuma

Saat: 14.00 Urla Belediye Gençlik-Edremit Belediyesi Güre Spor karşılaşması

Saat: 16.00 Becker Bornova Spor-Kırçiçeği Bodrum Basketbol karşılaşması

Saat: 18.00 Kupa ve ödül töreni
Kaynak: İHA