Başkentte Kurban Pazarları Hareketlendi

Kurban Bayramı yaklaşırken hayvan pazarlarında da hareketlilik arttı Ankara'daki hayvan pazarlarına gelen vatandaşlar, kurbanlıkları bayramdan önce almanın avantajlarından faydalanıyor.

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla sağlık kontrolünden geçirilen kurbanlıklar, hayvan pazarında alıcılarını bekliyor.

Kurban Bayramına sayılı günler kala hayvan pazarlarında da hareketlilik arttı. Ankara'daki hayvan pazarlarına gelen vatandaşlar, bayramdan önce kurbanlık almanın avantajlarından faydalanıyor. Bütçelerine uygun kurbanlık alabilmek için pazarlık edenlere, satıcılar da gerekli indirimi yapıyor.

Kars'tan kurbanlık satmak için gelen Recep Kapukaya, kurban fiyatlarının geçen seneye oranla biraz arttığını belirtti.

Kars’tan yüz büyükbaş getirdiğini şimdiye kadar 25'ini sattığını ifade eden Kapukaya, 'İşlerimiz güzel, bu sene de inşallah kurbanlıkları bitiririz. Büyükbaş kurbanlıkları 4 bin ile 15 bin liraya, canlı ağırlık isteyene 17 bin liradan satıyoruz.' dedi.

Kurban alışverişi yapan İbrahim Aydoğan, 'Her sene dört ortak erkenden kurbanımızı alıyoruz. Bu sene 6 bin 200 liraya aldık. Erken alınca daha iyi kurban seçiyoruz. Geçen seneye göre fiyatlar yüzde 10 civarında artmış.' diye konuştu.

Pazarlarda küçükbaş kurbanlıklar 600 ile bin lira arası fiyatlarla satışa sunuluyor. Veterinerler denetimde gerekli hijyen koşullarının sağlandığı pazarlarda kesim işlemi de yapılıyor.

Ayrıcı, yerleri kur'a ile belirlenen satıcılar için pazarlarda, 24 saat sıcak su tertibatı bulunan duş, lavabo, mescid ve kantin kuruldu.

Kaynak: AA