Başbakan Yıldırım'ın Açıklamaları Muş'ta Heyecanla Karşılandı

Başbakan Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da 23 ili etkileyecek kalkınma ve yatırım projesini açıklaması Muşluları da heyecanlandırdı.

Başbakan Yıldırım'ın Açıklamaları Muş'ta Heyecanla Karşılandı
Başbakan Binali Yıldırım’ın Diyarbakır ziyaretinde 23 ili etkileyecek kalkınma ve yatırım projelerini açıklaması, kalkınmada 81’inci il olan Muş’ta sevinçle karşılandı. Devlet desteği ile hayata geçirilecek olan kalkınma ve yatırım projeleri için şimdiden heyecanlanan Muş halkı, Başbakan Binali Yıldırım ve hükümete teşekkür etti.

Muş’ta yatırımda bulunmak isteyen iş adamlarına yerel yönetimler olarak gereken her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş’un yatırımlar için çok uygun olduğunu söyledi.

Başbakan’ın açıklamalarıyla Muş’un makûs tarihini yeneceğine inandığını belirten Başkan Asya, “Bu proje kapsamında ilimizin kalkınmada 81’inci il olmasının talihsizliğini bu proje kapsamında yeniden kalkınmaya yüz tutacağını inanıyoruz. Bu anlamda Başbakanımızı ve bütün bakanlar kurulunun bu açıklamayı özellikle Diyarbakır’da yapmış olmasının sevincini yaşıyoruz. 23 ilimizde olduğu gibi Muş’ta da daha çok ziyadesiyle bir heyecan başlatmıştır. Çünkü Muş ovasının hem havayoluyla, karayoluyla hem demir yollarıyla ve aynı zamanda da ovanın ortasında iki tane nehrin geçmesi, yatırımcı için ayrı bir cazibe merkezi olacağına inanıyorum. Muş halkımızın da bir bütün olarak dışarıdan gelen yatırımcıyı kucaklayacağına ve yerel yönetimler olarak her türlü hizmetkârlığı yapacağımızı da biz burada taahhüt ediyoruz” dedi.

Başbakan’ın açıklamalarının Muş ve Muşlular için büyük bir ümit kapısı olduğunu kaydeden Muş Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Salih Kılıç ise, “Başbakanımızın bu hareketi ve bu müjdesi Muş içinde büyük bir ümit kapısı olduğunu düşünüyorum. İnşallah biz bu 81’inci sırayı da atlayacağız. Güvenlikte birinci olduğumuz sıra gibi belki yatırımda orta sıralarda yer alacağız. Bu gerçekten büyük bir müjde, ben esnaf adına kendisine teşekkür ediyorum, hükümetimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

23 ili etkileyecek kalkınma ve yatırım projeleri sayesinde gençlerin heyecanlandığını ve genç yatırımcılar için fırsat doğduğunu ifade eden Toplum Gönüllüleri Eğitim ve Kültür Derneği Yönetim Başkanı Sabahattin Akış da, “Sayın Başbakanımızın Diyarbakır’da yapmış olduğu konuşmasını gerçekten halk olarak sevindik. Kendi ilimiz Muş olarak verdiği müjdelerden dolayı biz gençler olarak çok sevindik. İnşallah verdiği bu müjdelerle biz gençler burada belli projeler yaparak, devletimizin desteğini alarak Muş’u kalkındırmış olacağız. Daha öncelerde doğu illerimizde bazı iş adamlarımızın korkarak gelmemesin nedeni bazı sıkıntıların olmasından dolaydı. Ama bana soracak olursanız herhangi bir iş adamımızın illerimize ve bizim Güneydoğu, Doğu bölgesinden korkmalarını gerektirecek hiçbir unsur yok. Kendilerinin şehirlerimize gelip belli yatırımlarını yapmasını bekliyoruz. Çünkü korkacak veya tedirgin olacak herhangi bir sıkıntı yok” diye konuştu.

Muş’un yatırım ve yatırımcıya ihtiyacının olduğunun altını çizen Diyanet-Sen Muş Şube Başkanı Ferzende Aras ise, şunları söyledi:

“Sayın Başbakanımızın Doğu ve Güneydoğu’nun 23 vilayetine böyle bir açıklamayı yapması bizleri son derece memnun etmiştir. Biz kendisine teşekkürlerimizi, şükranlarımızı arz ediyoruz. Muş’ta yatırımlar gerçekten bugüne kadar az geldi. Ama Sayın Başbakanımızın Muş’a eğer büyük yatırımlar gelirse Muş halkı bundan büyük bir nefes alır ve büyük bir mutluluk duyar. İnşallah Muş hak ettiği yere en kısa sürede gelecektir.”

Yatırımlar sayesinde işsizlik sorunun da çözüme kavuşmasıyla yeniden birlik ve beraberliğin pekişeceğini vurgulayan Ekrem Karadağ isimli vatandaş da, “Diğer kamu hizmetleri bakımından işsizlik sorunu eğer çözülürse, biz bundan çok mutlu oluruz. Halkımızın refah düzeyi yükseldikçe birlik ve beraberliğimiz daha güzel olur. Yani kardeşlik daha da pekişir. Doğu ve batı arasındaki köprü daha güzel olur. Yani bu neyle olur kalkınmışlık ve eğitim düzeyi ile olur” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA