Aydemir Açıklaması Mübarek Bir İş Üzeresiniz!

Hak İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet İş Sendikası Erzurum Şubesi 6. Olağan Genel Kurulu Erzurum’da toplandı. Elazığ, Erzincan, Erzurum, Kars, Malatya, Mardin, Rize, Sivas, Trabzon ve Van İlleri delegelerinin katılımıyla toplanan Genel Kurul’a Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ile Kurucu Genel Başkan Hüseyin Tanrıverdi de katıldı. Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ve Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’un da iştirak ettiği genel kurul sonrası Erol Aksakal’ın başkanlığındaki yönetim yeniden seçildi.

Aydemir Açıklaması Mübarek Bir İş Üzeresiniz!
Sekmen: Taşeron işçiler sendikalı olacaklar!

HAK İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın, sendikal faaliyetler ve ülkenin genel gidişatına dönük konuşmasından sonra söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Hak İş’in çalışma hayatı için hayati bir önemi olduğuna işaret ederek, “Çok yakın zamanda taşeron işçilerin sendikalı hale gelmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Aydemir, “İçinde çalışma olmayan hayat suçtur”

Daha sonra söz alan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ise, bir sendikacıya ait olan “İçinde çalışma olmayan hayat suçtur” sözünden hareketle, çalışanların çok mübarek bir iş yaptıklarına vurgu yaparak, “sizler mübarek bir iş üzeresiniz. Bereket ifade eden, topluma katkı sunan değerli bir iş. Çalışan olmak, işçi sıfatını haiz bulunmak çok değerlidir. Çalışma hayatının her iki tarafını da tatmış birisi olarak şunu söyleyebilirim ki, karşılıklı hukukun gözetildiği zeminlerden fışkıran yegane kavram ilahi bereket oluyor. Aksi ise, negatif enerjinin bol kepçe dağıtıldığı, huzursuzluğun ayyuka çıktığı haller. “ değerlendirmesinde bulundu.

Eski ile şimdiyi mukayese mümkün mü?

AK Parti’den önceki dönemi hatırlatmak için bir yaşanmışlığa vurgu yapan ve eskiden İşçi ücretlerinin ödenmemesinden dolayı Başkanın makam aracının hacz edildiğinin altı çizen Aydemir, “Buna somut bir resim sunmak isterim. Erzurum’dan, İş hayatından, dahası sizden, Sendikal bir etkinlikten. 1990’lı yıllarda zihnime kazınan bir isim bir resim var. Sendikacı, Mustafa Solmaz. Resim ise, Erzurum Belediyesinin protokol girişinde, Belediye Başkanının makam aracının yanında elinde megafonla işçilere nutuk irad eden Sendika Başkanı. Başkanın aracına haciz koydurduğunu ilan eden bir açıklama yapıyor. Sebep, ödenmeyen işçi ücretleri. Hazin bir haldi. Bir Erzurumlu olarak, bir yandan belediyemizin içinde bulunduğu duruma, öbür yandan mahalle bakkalına aylarca aldığı ekmeğin parasını ödeyemeyen işçi kardeşlerimin durumuna üzülmüştük. Bu resmi hatırlatma adına sundum sizlere. Ve lütfen bir kıyas yapalım diye. Şükür makamında olmanın önemini işaret için. Malumdur ya, nimetlerimiz artsın istiyor isek, o nispette şükrümüzü, teşekkürümüzü de artırmak durumundayız.” Dedi.

15 Temmuz’daki duruşunuz çok asil!

Hak-İş’in 15 Temmuz hain darbe girişimindeki tutumundan da övgüyle bahseden AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Sabahlara kadar demokrasi nöbetlerine katkı sunan mensuplarınız. Tanklara kafa tutan tarzınız. Ve bu uğurda şehit olan onlarca mensubunuz, yüzlerce gazinizle her türlü teşekkürü hak ediyorsunuz” kaydını düştü.

Erol Aksakallı Yeniden Başkan seçildi

Konuşmalardan sonra seçimlere geçildi ve yapılan seçim sonuçlarına göre, Erol Aksakallı başkanlığındaki yönetim listesi yeniden seçildi
Kaynak: İHA