AK Parti Milletvekili Aydın Açıklaması 'İl Olma Konusu Hükümet Gündeminde Yok'

AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, son günlerde gündeme getirilen Alanya ve Manavgat’ın il olmasıyla ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını, hükümetin gündeminde herhangi bir ilçenin il yapılmasının bulunmadığını söyledi.

AK Parti Milletvekili Aydın Açıklaması 'İl Olma Konusu Hükümet Gündeminde Yok'
AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Alanya ve Manavgat ilçelerinin il olma konusunda açıklamalarda bulundu. Alanya ve Manavgat’ın sürekli olarak il olma konusunun sürekli gündeme getirildiğini belirten Aydın, “İl olma konusu yıllardır gündeme geliyor. Her zaman il olma ya da il kapatılma konusu olduğu zaman hemen ’Alanya il oluyor, Manavgat il olacak mı?’ diye sorulara muhatap oluyoruz. AK Parti Antalya Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olarak hükümetimizin bir ilçenin il yapılması gibi herhangi bir gündemi olmadığını açıklıkla söyleyebilirim. İşte en son Hakkari ilinin kapatılıp Yüksekova’nın il yapılması ve Şırnak’ın kapatılıp Cizre’nin il yapılması gibi güvenlik amaçlı bir uygulama vardı. Fakat torba kanununda o da olmadı. Tabii bununla birlikte yeni iller olacak mı diye gündeme geldi, ancak böyle bir şey yok. Hükümetimizin programında yeni il yapmayla ilgili bir konu yok. Manavgat’ın il olması 1980’li yıllardan buyana zaman zaman yıllardır hep gündeme gelmiştir. Bu 15 yıllık AK Parti iktidarında da yine aynı şekilde gündeme gelmiştir” dedi.

AK Parti Hükümetinin şuanda herhangi bir ilçenin il yapılmasıyla ilgili çalışmasının olmadığını ifade eden Aydın, “Alanya ilçemizin 300 bin Manavgat ilçemizin de 220 binin üzerinde nüfusu var ve hızla da büyüyor. Eğer bir yerler il yapılacaksa zaten bu ilçelerimiz en önde olur. Ama bizim hükümetimizin Büyükşehir yapmayla ilgili projesi var. Nerdeyse iki küçük komşu ili birleştirip büyükşehir yapma çalışmaları olmuş geçmişte. Şuanda öyle bir gündem kesinlikle yok. Yani bu söylemleri boşuna kimse kullanmasın. Yani Alanya’da bir üniversite açılıyor hemen arkasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na şu soru soruluyor: ’üniversite açıldı ama ne zaman il yapacaksınız’. Yine aynı merkezden ’Alanyaspor süper lige çıktı neden il olmuyoruz’ gibi sorular yöneltiliyor. Oda her seferinde il olma gibi bir durumumuz yok, zaten bir ilde ne varsa burada var diye hep söylüyor. Bizde Manavgat için söylüyoruz. Yatırımlarımız hızla devam ediyor. Bakın turizm fakültemiz açıldı, bu sene öğrenci aldı. Yollar, köprülü kavşaklar, gençlik merkezi gibi çalışmaların hepsi yapılacak. Sporla ilgili çalışmalarımız var. Manavgatspor’la da ilgili takımımızı destekleyelim. Bizde hep birlikte takımımızı daha iyi yerlere getirelim. Tabii bu rekabet şeklinde olsun diğer boş olan şeylerin peşinde koşmayalım. Enerjimizi o konularda harcamayalım. Manavgatımıza, Antalyamıza nasıl hizmet verebiliriz onun peşinde koşalım” dedi.

Kaynak: İHA