15 Temmuz Şehitlerinin Yakınları, Kutsal Topraklarda

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında şehit olanların yakınları kutsal topraklara geldi.

15 Temmuz Şehitlerinin Yakınları, Kutsal Topraklarda
Ankara’dan dün akşam saatlerinde hareket ederek Cidde Havaalanı’na inen 15 Temmuz şehitlerinin yakınları, uzun ve yorucu bir yolculuğun ardından Mekke’ye ulaştılar.

Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri tarafından Aziziye Cenubiye bölgesindeki otelleri önünde gül ve zemzem suyu ikram edilerek karşılanan şehit yakınları, kalacakları otele yerleştirildi.

Karşılama sırasında duygularını Türk basın mensuplarına anlatan kimi şehit yakınları, üzüntü ve sevinci bir arada yaşadıklarını söylediler. Bazı şehit yakınları çok kutlu bir yolculuğa çıkmanın mutluluğunu duyduklarını belirtirken, bazıları da hislerini ifade ederken göz yaşlarını tutamadı.

Erzurum’un Şenkaya ilçesinin bir köyünde imamlık yapan kurra hafız İbrahim Yılmaz’ın babası Ünal Yılmaz, şehit oğlunun vesilesiyle Kabe’yi ziyaret etmenin ayrı bir gurur olduğunu dile getirdi.

Daha önce hac vazifesini yerine getirdiğini belirten Ünal Yılmaz, "Bu kez inşallah sevgili oğlum İbrahim için hac yapacağım" dedi.

Yolculuklarının çok iyi geçtiğini, haccın meşakkat ve sabır gerektirdiğini anlatan Yılmaz, şunları söyledi: "Ben meşakkati değil, sabrı öne aldım. Uzun bir yolculuk oldu ama sabrettik. Buraya gelmekten son derece mutlu oldum. Hac görevini İbrahim adına yapacağım. Oğlum ve bütün ümmeti Muhammed için dua edeceğim" diye konuştu.

Darbecilerin TÜRKSAT’ta şehit ettiği Ahmet Özsoy’un eşi Yasemin Özsoy ise "2012’de Ahmet bey ile birlikte gelmiştim. Çocuklarımız okullarını bitirdikten sonra dünyalık telaşına düşmeden haclarını yapabilmeleri bizim Arafat duamızdı. Elhamdülillah büyük oğlumuz hac görevini yaptı. Küçük oğlumuz haccını yapmamıştı" ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kendilerini arayarak hac davetinde bulunduklarını dile getiren Yasemin Özsoy, "Ziyadesiyle mutlu olduk. Allah herkesten razı olsun. Etiğimiz dualar memleketimize, vatanımıza kat be kat helali hoş olsun" diye konuştu.

Kazım ve Ayşe Dural ise Genelkurmay Başkanlığı önünde şehit edilen oğulları Erhan vesilesiyle hacca geldiklerini söylediler. İlk kez kutsal topraklara gelmenin bu yıl nasip olduğunu belirten Kazım Dural, "Buraya oğlumuz getirdi. Şükür işte. Vatan için millet için canını feda etti. Bizim buralara gelmemize sebep oldu. Bir hain, Genelkurmay Başkanlığı’nın önünde tanktan çıkıp oğlumla beraber 5 kişiyi öldürüyor. Onlar olmasaydı bu memleket Suriye ve Irak gibi olurdu. Allah gani gani rahmet eylesin. Şu anda Türkiye ayakta kalabiliyorsan, bizler buraya gelip gidebiliyorsak şehitlerinizin sayesindedir" diye konuştu.

Ayşe Dural ise kutsal topraklara ilk defa gelmenin heyecanını yaşadığını kaydetti.

"Hem meraklı, hem üzüntülü hem de sevinçliyim" diyen Ayşe Dural, şehit oğlundan geriye gelin ve torununun kaldığını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA