Yalova'nın 50 Yıllık Ebesinin Adı Sokağa Verildi

Yalova Belediye Başkanı Salman: 'Ebe annem, kentimizde birçok insanın doğumuna katılmış, bizlerin üzerinde emeği bulunan insan. Adının yaşatılmasının uygun olacağını düşündük. Meclis'imizde böyle bir karar aldık'

Yalova Belediye Meclisinin kararıyla kentte çok sayıda kişinin doğumuna katılan ve Belediye Başkanı Vefa Salman'ın da ebesi olan 'Sevim Emre'nin adı, bir sokağa verildi.

Belediye Başkanı Salman, Adnan Menderes Mahallesi'ndeki sokağa 'Ebe Sevim Emre' tabelasının çakılması nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Sevim Emre ile bu göreve seçilmeden önce de sık sık bir araya geldiklerini söyledi.

Emre'nin, kentte çok sayıda kişinin üzerinde emeğinin bulunduğunu, bu nedenle Belediye Meclisinde böyle bir karar aldıklarını anlatan Salman, şöyle konuştu:

'Ebe annem, kentimizde birçok insanın doğumuna katılmış bizlerin üzerinde emeği bulunan insan. Adının yaşatılmasının uygun olacağını düşündük. Meclis'imizde böyle bir karar aldık. Adını bu sokağa vererek ölümsüzleştirmek istedik. Kendisi içinde sürpriz olduğunu düşünüyorum. Umarım hoşuna gitmiştir.'

Yapılan jest karşısında çok duygulandığını dile getiren Emre ise '1956 yılında başladığım mesleğimi 2004 yılına kadar sürdürdüm. Özellikle 60'lı ve 70'li yıllarda Yalova'da birçok doğuma katıldım. Belediye Başkanımız Vefa Salman da bunlardan bir tanesi. Onunla gurur duyuyorum. Bu güzel jest için kendisine çok teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Törene, ayrıca Belediye Başkanı Salman'ın anne ve babası ile mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kaynak: AA