Simav'ın Kurtuluşunun 94. Yıl Dönümü

Simav'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94.yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Belediye Meydanı'nda düzenlenen tören, sarı ve mor zeybekler yareninin temsili olarak Simav'ın kurtuluşunu müjdelemesiyle başladı.

Daha sonra Atatürk Anıtı'na Kaymakam Vekili Ahmet Karaaslan, Garnizon Komutan Vekili İbrahim Erşil ve Belediye Başkanı Süleyman Özkan tarafından çelenk sunuldu.

Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, törende yaptığı konuşmada, her yıl 4 Eylül’de bugün olduğu gibi yüreklerinin yine bir heyecanla başka çarptığını söyledi.

94 yıl önce olduğu gibi bugün de düşmanların Türkiye'yi bölüp parçalama niyetlerinin halen devam ettiğini belirten Özkan, şöyle konuştu:

'Bugün hala görüyoruz ki 94 yıl önce milletimizin verdiği milli mücadelenin sonucunda İzmir'den denize döktüğümüz düşmanlar Türkiye'yi, Türk milletini bölüp parçalayarak ortadan kaldırma ve topraklarımızı paylaşma heveslerinden bugün dahi vazgeçmiş değiller. Nitekim dış güçler ve onların yerli işbirlikçileri bu defa Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne, temel taşımız olan demokrasimize iş birlikçileriyle yeniden saldırmak işlemişlerdir. Ama yine 94 yıl önce şanlı Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi bugün de topyekun mücadele edeceğiz.'

Kutlama töreni, halk oyunları ve spor gösterileriyle devam etti.

Kaynak: AA