Kerkük'te Yerel Seçim Talebiyle Gösteri

Kerküklü Muhammet:'Kerkük'teki tüm etnik ve mezhep grupları olarak yerel seçimlerin yapılmasını istiyoruz. 11 yıldan beri Kerkük vilayet meclisinde aynı kişileri görüyoruz ve bunların hizmet yetersizliğinden yorulduk. Bu kişilerin yerine daha iyi hizmet sunacak genç adaylara ihtiyacımız var.' KYB Kerkük Milletvekili Osman: 'Seçim vatandaşların demokratik hakkıdır. Talebinizi destekliyoruz ve bunu Bağdat'taki ilgili mercilere en kısa sürede ileteceğiz.'

KERKÜK( AA) - Irak'ın Kerkük kentinde halk, 11 yıldan beri yerel seçimleri düzenlemeyen yetkilileri protesto etti.

Kerkük'teki Irak Parlamentosu Temsilciliği önünde bir araya gelen onlarca sivil toplum örgütü mensubu, kentte uzun süredir yerel seçimlerin yapılmamasını eleştirerek, hizmet yetersizliğinden dolayı yerel seçimlerin düzenlenmesini talep etti.

AA muhabirine konuşan göstericilerden Sürüt Muhammet, ''Kerkük'teki tüm etnik ve mezhep grupları olarak yerel seçimlerin yapılmasını istiyoruz. 11 yıldan beri Kerkük vilayet meclisinde aynı kişileri görüyoruz ve bunların hizmet yetersizliğinden yorulduk. Bu kişilerin yerine daha iyi hizmet sunacak genç adaylara ihtiyacımız var.' dedi.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Kerkük Milletvekili Muhammet Osman da gösteriyi düzenleyenlere yönelik yaptığı konuşmada, 'Seçim vatandaşların demokratik hakkıdır. Talebinizi destekliyoruz ve bunu Bağdat'taki ilgili mercilere en kısa sürede ileteceğiz.' diye konuştu.

Irak'ta her 4 yılda bir yapılan yerel seçimler, Türkmen, Kürt, Arap ve Hristiyanların yaşadığı Kerkük'te 11 yıldan beri hükümet kararıyla yapılamıyor.
Kaynak: AA