İstanbul'daki 'Yeditepe Huzur' Uygulaması

Asayiş uygulamasında, aranan 80 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'daki 'Yeditepe Huzur' asayiş uygulamasında, aranan 80 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan'ın yönettiği uygulamada, 24 bin 915 kişi kimlik kontrolünden geçirildi, 6 bin 243 araçta arama yapıldı ve 393 iş yeri denetlendi.

Kontrollerde, aranan 80 şüpheli gözaltına alındı, 38 iş yerine de işlem yapıldı. Trafik uygulamalarında ise 107 araç trafikten men edildi, 196 bin 363 lira ceza kesildi.

Ayrıca uygulamalar kapsamında 14 tabanca, 7 kurusıkı tabanca, 15 gram uyuşturucu, 270 paket kaçak sigara, 63 şişe kaçak içki ele geçirildi, 42 kişi suç unsuruyla yakalandı.

Kent genelinde 20.00'de başlatılan ve gece yarısına kadar süren 'Yeditepe Huzur' asayiş uygulamasına, narkotik suçlarla mücadele, mali suçlarla mücadele, terörle mücadele, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, özel harekat, çevik kuvvet ve trafik ekiplerinin de aralarında olduğu yaklaşık 5 bin polis katıldı.

'Sabit uygulama' ve 'Umuma açık yerler uygulaması' şeklinde iki aşamalı olarak yapılan denetimlere katılan polisler, aranan kişiler, silah ve bıçak taşıyanlar ve uyuşturucu satıcıları başta olmak üzere şüpheliler üzerinde çalışma yaptı.

Uygulamaya polis helikopteri de destek verdi. Deniz polisi ise denizde kontroller gerçekleştirdi.
Kaynak: AA