Döşemealtı Belediyesi'nden Kadın Girişimcilere Destek

Döşemealtı Belediyesi ve 1 Kadın Hareketi işbirliğiyle hayata geçirilen ‘Döşemealtı El Emeği Pazarı’ Düzlerçamı mesire alanında açıldı.

Döşemealtı Belediyesi'nden Kadın Girişimcilere Destek
Döşemealtı Belediyesi, 1 Kadın Hareketi platformu ile birlikte emekçi kadınları desteklemek amacıyla önemli bir projeyi hayata geçirdi. Kadınların hazırladığı el emeği göz nuru ürünler Düzlerçamı mesire alanında kurulan Döşemealtı El Emeği Pazarı’nda görücüye çıktı. Kadın istihdamına ve sosyalleşmesine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen El Emeği Pazarı’nda 45’i Döşemealtı’nda yaşayan olmak üzere 60 kadın stand açıp, kendi yaptıkları ürünleri satışa çıkardı.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Kamyoncular Kooperatifi ziyaretinin ardından pazarın açılışına Belediye Meclis üyesi Arzu Yıldırım ile birlikte katıldı.

Başkan Genç, pazarın açılış kurdelesini 1 Kadın Hareketi öncüsü ve Konyaaltı Belediyesi Meclis Üyesi Buket Yılmaz Dağlı, Meclis Üyesi Arzu Yıldırım, CHP Döşemealtı Kadın Koları Başkanı Hanife Aldemir ve stand açan kadın girişimcilerle birlikte kesti.

“Emekçi kadınları destekliyoruz”

Başkan Turgay Genç, "Döşemealtı’ndaki bayanlarımızın da aile ekonomilerine katkı sağlamak için yaptıkları el emeği ürünleri pazarlama noktasında biz de Döşemealtı Belediyesi olarak katkı vermek istedik. Bu pazarı geliştirip yayabilirsek bölgemdeki ev hanımlarının da hem ekonomik hayata katılımını hem de kendilerini geliştirmelerini sağlamış olacağız." dedi.

Başkan Genç’e teşekkür

1 Kadın Hareketi kurucusu Buket Yılmaz Dağlı da Döşemealtı’nda 120 aileye ulaşmayı hedeflediklerini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir belediye başkanına bu işin önemini anlatmak çok zordur. Ama Turgay Başkanım bizi öyle güzel dinledi ki ’Bu iş için Döşemealtı’nda bir aile bile fayda görecekse ben ne gerekiyorsa yapmaya hazırım dedi.

Gerçekten çok önemli pazarı hayata geçirmemiz de katkı koyan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’e teşekkür ediyorum"

Başkan Genç, daha sonra standları tek tek dolaşarak satış yapan kadınlarla sohbet etti. Başkan Genç, el emeği göz nuru ürünleri inceleyip alışveriş yaptı. Düzlerçamı mesire alanında cumartesi ve pazar günleri kurulacak pazar bir süre sonra da cuma günleri Yeniköy Kapalı Pazaryerinde kurulacak.
Kaynak: İHA