Cemaat-İ İslami Liderlerinden Ali'nin İdamı

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak: 'Uyduruk bir mahkeme tarafından gerçek dışı iddia ve ithamlarla gerçekleştirilen bu idamlar sadece hukukun değil vicdanların da ayaklar altına alındığının göstergesidir. Bangladeş Hükümeti’nin İslami hareketlere yönelik bu zulmünü şiddetle lanetliyoruz'

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 'Uyduruk bir mahkeme tarafından gerçek dışı iddia ve ithamlarla gerçekleştirilen bu idamlar sadece hukukun değil vicdanların da ayaklar altına alındığının göstergesidir. Bangladeş Hükümeti’nin İslami hareketlere yönelik bu zulmünü şiddetle lanetliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kamalak, Cemaat-i İslami Partisi Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Mir Kasım Ali'nin idam edilmesiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Bangladeş Hükümeti'nin idam kararını kınadı.

Bangladeş'te Cemaat-i İslami liderlerine yönelik idam kararlarının kıyıma dönüştüğünü vurgulayan Kamalak, hukuku, vicdanı, ahlakı hiçe sayarak bütün dünyanın gözleri önünde gerçekleştirilen bu idamların insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirtti.

Müslüman liderlere yönelik bu kıyımda en büyük suçlunun en az Bangladeş hükümeti kadar bu idamlara sessiz kalan uluslararası toplum olduğunu savunan Kamalak, şunları kaydetti:

'Uyduruk bir mahkeme tarafından gerçek dışı iddia ve ithamlarla gerçekleştirilen bu idamlar sadece hukukun değil vicdanların da ayaklar altına alındığının göstergesidir. Bangladeş Hükümeti’nin İslami hareketlere yönelik bu zulmünü şiddetle lanetliyoruz. Bu bir devlet terörüdür. Yarım asır önce meydana gelmiş olayları bahane ederek Bangladeşli Müslümanlar üzerine estirilen bu terör kabul edilemez. Üzülerek ifade ediyorum ki, uluslararası toplumun sessizliği ve sözde insan hakları kuruluşlarının duyarsızlığı, bu kanlı kararlara imza atanları daha da cesaretlendirmektedir, daha da pervasızlaştırmaktadır. Bu idamların durdurulması için başta İslam ülkeleri yöneticileri olmak üzere herkes harekete geçmek ve bu hukuksuz kıyımı durdurmak zorundadır.'
Kaynak: AA