Birinciliğe Tek Bacağıyla Uzandı

Geçirdiği trafik kazası sonucu tek bacağını kaybeden ve ardından bisiklet sporuna merak saran 28 yaşındaki Abdülkadir Özoğul, yarışlarda elde ettiği derecelerle dikkati çekiyor Özoğul: 'Beni böyle görenler ilk başta korkuyorlar ama bisikleti sürdüğümü görünce tebrik ediyorlar'.

MURAT YOLCU - Geçirdiği trafik kazası sonucu tek bacağını kaybeden ve ardından sürmeye başladığı bisikletle katıldığı yarışlarda dereceler elde eden 28 yaşındaki Abdülkadir Özoğul, tek bacağıyla sürdüğü bisikletle görenlerin dikkatini çekiyor.

Özoğul, Eğirdir Bisiklet Festivaline katılmak için geldiği Isparta'da AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1994 yılında geçirdiği trafik kazasının ardından sağ bacağını kaybettiğini söyledi.

Bu durumun kendini umutsuzluğa sürüklemediğini ifade eden Özoğul, ilk başta balık tutmaya gideceği yere ulaşmak için bisiklet kullanmaya başladığını anlattı.

Tek bacağı ile bisiklet sürmenin bazı sıkıntıları olsa da kendini çok fazla zorlamadığını dile getiren Özoğul, daha sonra iller arasında bisiklet turu yapan gruplara katıldığını kaydetti.

Gruplara katılımının ardından bisiklet sürmeyi hayatının önemli bir parçası haline getirdiğini ifade eden Özoğul, bisiklet festivallerine katılarak hem kendini geliştirdiğini hem de çok sayıda arkadaş edindiğini söyledi.

Abdülkadir Özoğul, geçen yıl katıldığı Eğirdir Bisiklet Festivalinde kendisini gören Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl'ün istediği ile Eğirdir Belediyesi adına yarışlara katılmaya karar verdiğini dile getirdi. Bisiklette engelli kategorisi olmadığı için triatlon yarışlarına yöneldiğini anlatan Özoğul, katıldığı 3 yarışmada bir birincilik, iki de ikincilik elde ettiğini belirtti.

Kendisini bisiklet sürerken görenlerden çok olumlu geri dönüşler aldığını dile getiren Özoğul 'Beni bu şekilde gören arkadaşlarım da bisiklete yöneliyor. Bu şekilde çok sayıda arkadaşımı bisiklet sürmesini sağladım. Engelli arkadaşlarım da bana yazıp, bisiklet sürmek istediklerini söylediler. Beni böyle görenler ilk başta korkuyorlar ama bisikleti sürdüğümü görünce tebrik ediyorlar.' dedi.

'Spor yapınca kendini özgür hissediyorsun, engelden bir şey kalmıyor.' diyen Özoğul, hedefinin paralimpik oyunlarına katılmak olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: AA