Babasının Vasiyetiyle Tarlasından Ücretsiz Kavun Dağıtıyor

Elazığ'ın Ağın ilçesine bağlı Saraycık köyünde yaşayan çiftçi, babasının vasiyeti nedeniyle tarlasında yetiştirdiği kavunların bir bölümünü ücretsiz dağıtıyor.

Saraycık'ta geçimini çiftçilikle sağlayan 41 yaşındaki Mustafa Koçer, her yıl tarlasında yetiştirdiği kavunların bir bölümünü köylüsüne ve ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak veriyor.

Koçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının vasiyeti üzerine yetiştirdiği kavunların bir kısmını ücretsiz olarak dağıttığını dile getirdi.

Yetiştirdiği ürünlerin bir kısmını köylülere ve ihtiyaç sahibi olan ailelere dağıtan babasının kendisine de bu geleneği vasiyet ettiğini dile getiren Koçer, 'Babam, 'özellikle yol kenarında ektiğin ürünleri fazla fazla ek, göz hakkı denen bir şey var. Yoldan geçenler nasiplensin' derdi. Ben de iki tane tarlama ecür kavunu ekiyorum. Kim almak isterse gidip oradan koparıp evine götürüyor. Ben de toplayıp köydeki yaşlılara götürüyorum.' diye konuştu.

Koçer, babasından miras kalan bu geleneği devam ettirmek için kendi çocuklarına da şimdiden vasiyet ettiğini ifade etti.

Yaz aylarında köye gelen 61 yaşındaki Hatice Yalçın da Koçer'in topladığı kavunları kapılarına kadar getirdiğini ve bu davranışının örnek olması gereken bir hareket olduğunu söyledi.

Kaynak: AA