Antalya'da Batan Tur Teknesinde Kaybolan 2 Kişi Aranıyor

Antalya’da dün akşam saatlerinde fırtına nedeniyle tur teknesinin batmasının ardından kaybolan biri çocuk 2 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Antalya'da Batan Tur Teknesinde Kaybolan 2 Kişi Aranıyor
Yat Limanı’ndan dün saat 11.00 sıralarında günübirlik tur için ayrılan Mehmet C.’nin sahibi olduğu 28 metre uzunluğundaki ‘Kurt-C’ isimli tur teknesinin kaptanı Aydın T., öğleden sonra havanın kötüleşmesi haberi üzerine dönüşe geçti. İçerisinde yerli ve yabancı tatilcilerin bulunduğu tekne, dönüş yolunda fırtınaya yakalanarak, Yat Limanı’nın yaklaşık 2 mil açığında su almaya başladı.

Yolcular can yeleklerini takarken diğer taraftan yardım çağrısı yapıldı. Bölgeye Sahil Güvenlik botu ve deniz polisi kurtarma ekipleri sevk edildi. Yan yatan tur teknesindeki yolcular kurtarma ekipleri ve diğer tur teknelerinin yardımıyla kurtarıldı. 84 kişi başarılı şekilde tahliye edilirken, 38 yaşındaki Serap Çelik ve ismi henüz belirlenemeyen bir kız çocuğunun kayıp olduğu belirlendi. Tekne ise saat 17.30 sıralarında 45 metrelik derinliğe gömüldü. Dalgıçlar bölgede ve tekne içerisinde yaptığı tüm aramaya rağmen kayıp iki kişiye ulaşamadı.

“Arama devam ediyor”

Sabahın ilk ışıkları ile birlikte kayıp 2 kişiyi arama çalışmalarına, Sahil Güvenliğin 8 uzman dalış timi ve deniz polisinden ekipler katıldı.

Kaza bölgesinde hem deniz üzerinden hem de su altında arama çalışmalarına devam ediliyor. Serap Çelik’in yakınları ise Yat Limanı’nda arama bölgesinden gelecek olan bir haberi bekliyor.
Kaynak: İHA