Akşehir Belediyesi'nden Demokrasi Nöbetlerine Katkı Sağlayanlara Teşekkür Yemeği

Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından düzenlenen demokrasi nöbetine katkı sağlayan kişi, kurum, kuruluş ve STK’lara bir teşekkür yemeği verdi.

Akşehir Belediyesi'nden Demokrasi Nöbetlerine Katkı Sağlayanlara Teşekkür Yemeği
Akşehir Belediyesi Takkasızlar Konağı’nda düzenlenen yemeğe, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, ilçe protokolü, siyasi parti ilçe başkanları, kurum müdürleri, STK temsilcileri, şehit yakınları, gaziler, demokrasi nöbetlerine katkı sağlayan kişi, kurum ve kuruluş temsileri ile yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Yemek öncesi konuklarına kapıda karşılayan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, yemek sonrası yaptığı konuşmada 15 Temmuz’da Türkiye’nin eşi görülmemiş bir darbe ve işgal girişimi yaşadığını söyledi.

Başkan Akkaya, “Allah’a hamdolsun ki başta Cumhurbaşkanımızın dirayeti, hükümetimizin kararlılığı, siyasi parti genel başkanlarımızın demokrasiyi ve milli iradeyi sahiplenmesi, şerefli Türk ordusu ve yine şerefli Türk polisinin üstün gayretleriyle ve belki de en önemlisi, Aziz Türk Milletinin milli iradesine en güzel şekilde sahip çıkarak, seçtikleri insanların yanında yer alması, bayrakların inmemesi, ezanların susmaması için kendilerini tankların önlerine atmaları, mermilerin önüne durmaktan çekinmemeleri sayesinde bu darbe girişimini önledik. Bu darbe girişiminde 241 şehit verdik ve 2 binin üzerinde de gazimiz var. Bu vesileyle Allah onlardan razı olsun diyorum, Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum” dedi.

Darbe girişimi sırasında darbecilere karşı olan direnişin ve sonrasındaki 27 gün boyunca tutulan demokrasi nöbetlerinin bütün dünyaya bir kez daha Aziz Türk Milleti’nin şerefi, namusu ve vatan uğruna neler yapabileceğini ortaya koyduğunu ifade eden Akkaya, “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır dedik ve Türkiye’mizin her yerinde güzel birliktelik görülerek herkes top yekun yüreğini ortaya koyarak çok şükür bu belayı atlatmış olduk. Bütün dünyaya geçmişte olduğu gibi Çanakkale ruhunu bir kere daha yaşattık” diye konuştu.

Akşehir’de de 27 gün boyunca meydanlarda tutulan demokrasi nöbetlerinde tüm Akşehir halkının tek yürek halinde birlik ve beraberlik içerisinde bir duruş sergilediğini söyleyen Başkan Akkaya, “Bu meydanlardaki demokrasi nöbetlerinde Akşehir halkımızın o güzel duruşuna, o heyecanına sağladığınız katkılar için sizlere teşekkür ediyorum. Aramızda kurum, kuruluş temsilcileri var. Kurumlar üyelerini kanalize ederek orada yerlerini aldı. Bazı işadamlarımız, esnaflarımız, ticaret erbaplarımız orada çeşitli ikramlarla kendilerine düşenleri yaptı. Bir kısmı belediyemizle ortak halde, bir kısmı sadece kendileri üstlenerek bu ikramları sağladı. Tabi halkımız oraya ikram için gitmedi. Bir duruş sergilemek, milli iradesine sahip çıkmak için oraya gitti. Bu duruşumuzu bizde Akşehir’imizden tüm Türkiye’ye gösterdik. Bu noktadaki gayretleriniz için, gösterdiğiniz ilgi alaka için ben bir kez daha sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Darbe girişiminde şehit olanların ve diğer şehitlerimizin isimlerinin Akşehir’de yaşatılması amacıyla çalışmaların devam ettiğinin altını çizen Akkaya, “Yeni açılan imam hatip ortaokulumuza hemşehrimiz Şehit Coşkun Karabulut’un ismi verildi.

Daha öncede bir parkımıza özel harekatçı Şehit Polisimiz Mustafa Yavaş’ın ismini vermiştik. Benimde köylüm olan Şehit Nebi Arslan kardeşimizin isminin de öğretmenevimize verilmesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Akşehir’de yüksek tahsilini yapmış sonrasında da şerefli emniyet teşkilatına iştirak etmiş olan Şehit Zeynep Sağır kardeşimizin ismi de Kız İmam Hatip Lisemize verildi.

Diğer şehitlerimizin isimlerinin verilmesiyle ilgili de çalışmalar devam ediyor, inşallah önümüzdeki günlerde de Ömer Halis Demir ki bu olaylarda bu darbenin önlenmesinde gerçekten kendisinin üstlendiği olay çok çok önemli. Kendisinin de isminin verilmesi ile ilgili çalışmalarımız var” dedi.

Konuşmasının sonunda Başkan Akkaya, yemeğe katılanlara, katkıları ve duruşları için bir kez daha teşekkür etti.
Kaynak: İHA