7. Afrika Siyasi Partiler Daimi Konseyi Toplantısı

Afrika Siyasi Partiler Konseyi Genel Sekreteri Nafi:“Afrika ülkelerini her türlü terör, şiddet ve organize suç örgütleriyle halkların güvenliğini tehdit eden oluşumları, toprak bütünlüğümüzü tehdit eden ve ülkelerimizi parçalamak için çalışan ayrılıkçı hareketleri destekleyen yeni sömürgeci ülkeleri kınıyorum'.

Afrika Siyasi Partiler Konseyi Genel Sekreteri Nafi Ali Nafi, Afrika ülkelerinin istikrarına kasteden dış müdahaleleri kınadı.

Fas’ın başkenti Rabat’ta düzenlenen 7. Afrika Siyasi Partiler Konseyi Daimi Komitesi Toplantısı’nda konuşan Nafi, “Afrika ülkelerini her türlü terör, şiddet ve organize suç örgütleriyle halkların güvenliğini tehdit eden oluşumları, toprak bütünlüğümüzü tehdit eden ve ülkelerimizi parçalamak için çalışan ayrılıkçı hareketleri destekleyen yeni sömürgeci ülkeleri kınıyorum.” diye konuştu.

Ülkelerindeki demokratik yönetimlere sahip çıkma çağrısı yapan Nafi, “Politik görüşü ne olursa olsun demokratik yollarla halkın tercih ettiği meşru yönetimlere sahip çıkarak ülkelerimizin demokratik kazanımlarına destek olmalıyız.” ifadesini kullandı.

Fas’ın Afrika Birliğine dönüş kararını memnuniyetle karşıladığını belirten Nafi, Fas’ın hedeflerine ulaşmak için önündeki tüm engelleri tek tek kaldırdığını söyledi.

Sudan, Senegal, Kenya, Etiyopya, Nijer ve Fas’ın farklı siyasi partilerinin temsilcilerinin katıldığı konsey, 2013 Nisan ayında Sudan’nın başkenti Hartum’da kuruldu. Konseyde 30’dan fazla Afrika ülkesinden 60 siyasi parti bulunuyor.
Kaynak: AA