Yozgat'ta Öğrenciler Trafik Eğitim Parkında Hem Eğleniyor, Hem De Trafik Kurallarını Öğreniyor

Yozgat’’ta ilkokul öğrencileri trafik derslerinde Çocuk Trafik Eğitim Parkında giderek, trafik kurallarını uygulamalı olarak öğreniyor.

Yozgat'ta Öğrenciler Trafik Eğitim Parkında Hem Eğleniyor, Hem De Trafik Kurallarını Öğreniyor
Yozgat’ta Çocuk Trafik Eğitim Parkı öğrencilerin yoğun ilgisini çekiyor. Trafik dersini Trafik Eğitim Parkında geçiren öğrencileri trafik polisleri gözetiminde, akülü arabaları kullanarak, hem eğleniyor hem de trafik kurallarını uygulamalı olarak öğreniyor. Trafik Eğitim Parkı’nda eğitim gören minikler, önce polisler tarafından trafik kuralları konusunda bilinçlendiriliyor. Daha sonra akülü arabalara ve bisikletlerle uygulamalı derslere katılıyorlar. Öğrenciler, aldıkları eğitimlerle, araç kullanan aile büyüklerinin de yaptıkları yanlışları daha şimdiden kontrol etme ve gerektiğinde uyarabilecek bilgilerle donatılıyorlar. Trafik polisleri tarafından verilen uygulamalı eğitimde çocukların nasıl karşıdan karşıya geçeceği , gece nasıl kıyafet giyeceğini, trafikte davranışları ,araçlara binme tarzı, araca bindikten sonra emniyet kemerini takmaları ve araçtan sarkmamaları trafik işaret ve işaretçilerini içeren konuları anlatılarak çocuklara trafik bilinci yerleştiriliyor.

Yozgat Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü olarak geçen yıl toplam 35 okulda 2 bin 499 öğrenciye ulaşarak trafik eğitim verdiklerini söyledi.

Emniyet Müdürü Akpınar,"İlköğretim çağındaki tüm öğrencilerin trafik dersinin en az bir tanesini uygulamalı olarak trafik eğitim parkında yapılmasını planlamaktayız. Bu yıl yeni akülü araçlarımızı temin ettik. Burada uygulamalı eğitim vereceğiz. Buradaki amacımız 3-17 yaş gurubundaki çocuklarda trafik bilincini oluşmasını sağlamak. Burada çocuklara ışık kuralları, yaya ile ilgili kurallar, trafik krallarını birinci temel seviye dediğimiz bilgiler öğretiliyor. Uygulamalı parkın dışında bilgisayarla da çeşitli eğitimler ile temel eğitimin tamamını burada vermiş oluyoruz. Çocuklar burada hem eğleniyor, hem de trafik kurallarını öğrenmiş oluyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA