Vali Yılmaz'dan Armutlu İlçesine Ziyaret

Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, ilçe ziyaretleri kapsamında Armutlu ilçesini ziyaret etti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü, İl Sağlık Müdürü, İl Gençlik ve Spor Müdürü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü ile Armutlu'ya giden Yılmaz, Armutlu Belediyesinde Belediye Başkanı Mehmet Bi̇rkan'la bir araya geldi.

Belediye Başkanı Birkan, ilçede yürütülen çalışmalar ve verilen hizmetlere ilişkin Vali Yılmaz'a sunum yaptı.

Belediye ziyaretinden sonra ilçe merkezinde esnaf ve vatandaşları ziyaret eden Yılmaz, esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek onlardan beklenti, talep ve şikayetlerini dinledi.

Yılmaz daha sonra Kaymakamlık Toplantı Salonunda, asayiş, eğitim, sağlık ve nüfus yapısı gibi İlçenin genel durumu, yeni başlanan çilek üretimi, hızla gelişen fıstık çamı ve zeytincilik başta olmak üzere tarımsal faaliyetleri, turizm değerleri ve kamu hizmetleri ile ilgili, Kaymakam Bahadır Güneş tarafından gerçekleştirilen detaylı sunumu dinledi.

Yalova Valisi Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Yalova- Armutlu karayolunun tamamlanmasıyla Armutlu’nun gelişiminin hız kazanacağını söyledi.

Yılmaz, şunları kaydetti:

'Armutlu tarihi ve doğal güzellikleri ile önemli turizm değerlerine sahip. Bu potansiyelin daha da geliştirilmesi gerekir. Balıkçılık sayesinde geçimini sağlayan çok sayıda vatandaş var. Balıkçılık barınağı ihtiyaçlarının karşılanması için yapılan çalışmalar olumlu. Çilek üretiminin ciddiyetle üzerinde durulması gerekir. Fıstık çamı üretiminin geliştirilmesi için gerekli tedbirler alınmalı. Zeytin ve zeytinyağı üretimi çok önemli bir değer. Sulanabilir alanların arttırılması suretiyle zeytin üreticilerinin teşvik edilmesi gerekir.'

Yılmaz, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından planlanan 2 adet sulama göletinin takipçisi olacağını sözlerine ekledi.

Daha sonra Yılmaz, ilçede yapımı devam eden okul inşaatı, Yalova-Armutlu karayolundaki çalışmaları ve Kocadere’nin Yalı bölgesinde sürdürülen 2 bin 800 metre sıcak asfalt çalışmalarını yerinde inceledikten sonra ziyaret programını tamamladı.

Kaynak: AA