Uzuntarla Doğal Yaşam Parkı'nda Çalışmalar Devam Ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Uzuntarla Doğal Yaşam Parkı’nda çalışmalar devam ederken parkın ilk hayvanları alana geldi.

Uzuntarla Doğal Yaşam Parkı'nda Çalışmalar Devam Ediyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından Kartepe’nin Uzuntarla ve Eşme mahalleleri arasında kalan 2 bin dönümlük ormanlık alan içerisinde kurulan doğal yaşam parkında çalışmalar devam ediyor. Park içinde kendi doğal yaşam alanlarında yer alacak çeşitli türlerdeki hayvanlar da belirli bir bölgede toplanmaya başlandı. Canlı çeşitliliğinin arttırıldığı alana lama, geyik, deve kuşu, ceylan, karaca, kamerun koyunu gibi hayvanlar geldi. Proje sona erdikten sonra otopark olarak kullanılacak olan alanda misafir edilen hayvanlar, çalışmalar tamamlandıktan sonra doğal yaşam alanlarına salınacak.

Öte yandan Doğal Yaşam Parkı projesi kapsamında; gençlik merkezleri, kafeler, göletler, dinlence alanları ve yürüyüş parkurları bulunacak. Doğal yaşam parkında çocukların hayvanlarla içli dışlı olabileceği ortamlar oluşturulacak. Ördek, kaz ve kuzu gibi hayvanların bulunacağı çocuk hayvanat bahçesinde ise çocukların korkmadan oynayabileceği evcil hayvanlar olacak.
Kaynak: İHA