TATSO Heyeti İran'ı Ziyaret Edecek

Bitlis’in Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) tarafından bölgedeki istihdama katkı sunmak ve bavul ticaretini bölgeye kazandırmak üzere bir heyetle İran’a ziyaret gerçekleştirileceği belirtildi.

TATSO Heyeti İran'ı Ziyaret Edecek
Bu ay içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan ziyaretle ilgili bilgilendirmede bulunan TATSO Başkanı Bilal Dağdağan, bölge ekonomisine katkı sunmak ve İran’daki bavul ticaretini bölgeye taşımak adına bir heyetle İran’a ziyaret gerçekleştireceklerini söyledi.

Bölgenin ciddi bir turizm ve ticaret potansiyeline sahip olduğunu belirten Dağdağan, “Bizim kendi potansiyelimiz olan turizm ve ticaret potansiyellerimiz var. Özellikle İran’ın bavul ticaretinden faydalanmak adına girişimlerimiz olacak. İran, özellikle bölgemiz için iyi bir potansiyeldir. Bu anlamda birçok sıkıntı yaşamasına rağmen ekonomisini ayakta tutan en önemli güç İran bavul ticaretiyle uğraşan turistlerdir. Bizde ilçemiz için gerekli görüşme ve çalışmaları yaptık. İran piyasası için uzun zamandan beridir çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah önümüzdeki ay içerisinde İran’a bir ziyaret gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bundaki hedefimiz, turizm potansiyelini ve ticari potansiyeli ile bavul ticaretini biraz rahatlatmaktır. Malumunuz özellikle bizim odamıza bağlı olan Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz ilçelerimizde bütün ekonomi; ticaret ve turizm üzerine dayalı yani üretim sektörü çok çok az durumdadır. Dolayısıyla bunu tetiklemek adına böyle bir girişim içerisinde olacağız. Mümkün olursa İran’a yapacağımız ziyaretlerde resmi erkandan da misafirler götürmeyi planlıyoruz. İnşallah bu girişimlerimizin olumlu sonuçlanması ve bölgede yeniden huzur ortamının hakim olması ile birlikte bölgemiz yeniden cazibe merkezi haline gelecektir. Bu arada, 29 Eylül - 3 Ekim tarihleri arasında Van’da düzenlenmesi planlanan ve TATSO olarak bizimde katılım göstermeyi planladığımız Turizm Fuarı da, bölgedeki olaylar ve güvenlik gerekçesiyle İran hükümeti tarafından iptal edilmiştir. Bu anlamda İran’a gerçekleştireceğimiz ziyaret büyük önem arz etmektedir” dedi.

Kaynak: İHA