Şehitkamil, Donanımlı Nesil Yetiştiriyor

Donanımlı bir nesil yetiştirmeyi hedefleyen Şehitkamil Belediyesi, 5-6-7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik bilgisayar kursu düzenledi. Kurs bitiminde başarılı öğrencilere sertifika verildi.

Şehitkamil, Donanımlı Nesil Yetiştiriyor
Çağın gerekliliklerine uygun hizmetleri ilçe halkıyla buluşturan Şehitkamil Belediyesi, 5-6-7 ve 8. sınıf öğrencilerinin daha donanımlı yetişmesi amacıyla bilgisayar kursu açtı. Şehitkamil Belediyesi Hanımlar Lokali’nde açılan bilgisayar kursuna yoğun katılım oldu. Bilgisayar kullanım kursu kapsamında öğrencilere ilk olarak ‘temel bilgisayar’ eğitimi verildi.

Öğrenciler, daha sonra da Windows, World, PowerPoint ve internet konularında ders gördü. Kurs sonunda sınav yapıldı ve başarılı olan öğrencilere sertifika verildi.

Öğrencilerimizle çok iyi vakit geçirdik

Şehitkamil Belediyesi Hanımlar Lokali Bilgisayar Öğretmeni Arzu Deniz, düzenlenen kursa ilişkin açıklamada bulundu. Kursa katılan öğrencilere önemli bilgiler öğrettiklerini dile getiren Arzu Deniz, “Bu yıl ilk defa 5-6-7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik bilgisayar kursu düzenledik. Eğitimlerimiz çok verimli geçti. Öğrencilerimize temel bilgisayar kursu verdik. Öğrencilerimize; World, PowerPoint ve bilgisayarın kullanılmasına yönelik eğitim verdik. Kursumuz 12 gün sürdü. Bugün de öğrencilerimiz için sertifika töreni düzenledik. Öğrencilerimizle çok iyi vakit geçirdik. Öğrencilerimize bilmedikleri birçok şeyi öğrettik. Velilerimizden de olumlu dönüşler aldık. Sağlanan imkanlar dolayısıyla Şehitkamil Belediye Başkanı Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

’’Kurs, hem veliyi hem de öğrenciyi memnun etti’’

Düzenlenen bilgisayar kursunun önemine işaret eden öğrenci velisi Özlem Bayraktar, çocuklarının zamanı iyi değerlendirdiğini söyledi.

Çocuklarının sakakta oynamak yerine kursa katılarak bilgilendiğini kaydeden Bayraktar, “İki çocuk annesiyim. Şehitkamil Belediyemizin düzenlediği kurslardan çok memnun kaldık. Çocuklarımız sokakta oynamak yerine bu kursa katıldı.

Çocuklarımız, gerçekleştirilen kursta aynı zamanda sosyal faaliyetlerde bulunarak eğlendi. Şehitkamil Belediyemize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Zamanlarını Şehitkamil Belediyesi Hanımlar Lokali’ndeki bilgisayar kursuna katılarak en iyi şekilde değerlendirdiklerini ifade eden öğrenciler, kurs süresince önemli bilgiler öğrendiklerini kaydetti.

Kurs ortamında yeni arkadaşlıklar da edindiklerini belirten öğrenciler, bu nedenle kendilerini şanslı hissettiklerini belirtti.

Kaynak: İHA