Şanlıurfa'da Yangın Tatbikatı

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından İtfaiye Haftası kapsamında yangın tatbikatı yapıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından İtfaiye Haftası kapsamında yangın tatbikatı yapıldı.

İtfaiye Daire Başkanlığı önündeki alanda düzenlenen tatbikatta itfaiye ekipleri, senaryo gereği, iki otomobilin çarpışması sonucu araçta sıkışan 2 kişiye ve diğer araçtaki yangına müdahale etti. Araçta sıkışan yaralılar, ekipler tarafından kurtarıldı, araçtaki yangın da kısa sürede söndürüldü.

İkinci olaydaysa bir binada çıkan yangın sonrası dumandan etkilenen bazı vatandaşlar çatıya çıktı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, vatandaşları merdivenle aşağıya indirdi. Bir vatandaşsa atlama yatağıyla kurtarıldıktan sonra ekiplerce alınarak 112 Acil Servis ekiplerine teslim edildi.

Son tatbikattaysa bir barakada çıkan yangın kısa sürede büyüdü. İtfaiye ekipleri, kısa sürede olay yerine gelerek yangına müdahale etti. Bu sırada içeride mahsur kalan bir vatandaş, ısı geçirmez kıyafetli itfaiye personeli tarafından kurtarıldı.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Kaytan, gazetecilere yaptığı açıklamada, her bir itfaiye personelinin canı pahasına vatandaşların canını ve malını kurtarmaya çalıştığını belirterek, hepsiyle gurur duyduklarını söyledi.

Kaytan, tatbikatın ardından itfaiye ekipleriyle tokalaşarak teşekkür etti, başarı diledi.

Tatbikat itfaiyecilerce yapılan 'itfaiyeci duası' ile sona erdi.
Kaynak: AA