PKK'ya ağır darbe

Bölücü terör örgütünün yurt içindeki ana üslenme yerlerinden biri olarak kabul edilen Faraşin Beytüşşebap bölgesinde başlatılan operasyonda, bomba yüklü bir araç ATAK helikopteriyle imha edildi. Operasyonda örgüte ait çok miktarda mühimmat ele geçirildi.

PKK'ya ağır darbe
PKK'ya ağır darbe
Bölücü terör örgütünün yurt içindeki ana üslenme yerlerinden biri olarak kabul edilen Faraşin-Beytüşşebap bölgesinde başlatılan Şehit Piyade Üsteğmen Orhan Ünsal operasyonunda, bomba yüklü bir araç ATAK helikopterle imha edildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Van-Şırnak-Hakkari illerinin kesişim bölgesinde, bölücü terör örgütünün yurt içindeki ana üslenme yerlerinden biri kabul edilen Faraşin-Beytüşşebap arasında 26 Eylül'de başlatılan Şehit Piyade Üsteğmen Orhan Ünsal büyük çaplı müşterek operasyonunun sürdüğü belirtildi.

Operasyonun amacının, 'bölgede barınan bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek ve Beytüşşebap ilçe merkezine yapılması muhtemel terörist saldırılarını engellemek' olduğu vurgulanırken, ayrıca operasyonla Van-Şırnak-Hakkari arasındaki terörist ve kaçakçı geçiş güzergahlarını kontrol altına almanın da amaçlandığı ifade edildi.

Faraşin operasyonu esnasında, birliklerin geçeceği güzergahta yol kenarına lastikleri indirilmiş halde bırakılan pikap türü bir aracın bomba yüklü olduğunun anlaşıldığı, söz konusu aracın ATAK helikopterle imha edildiği açıklandı.

Operasyonlar esnasında Körbeşik Tepe ve Çalyan Gölü bölgesinde ise tüpler, el yapımı patlayıcılarla bunların yapımında kullanılan muhtelif piller, aküler, mazot dolu bidonlar ve çok miktarda yaşam malzemesi ile güneş paneli de ele geçirildi.

Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığının emir-komutasında sürdürülen operasyona Çakırsöğüt 1'inci Komando Tugay Komutanlığı, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı, Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı, Şırnak, Van, Hakkari İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ile geçici köy korucuları, Jandarma Özel Harekat Taburu ve kara havacılık unsurları katılıyor.

Kaynak: AA