Pegasus'a Dijital Uygulamalarda İlk Uluslararası Ödül

Pegasus Hava Yolları, IAB Global Mixx Ödül Töreni'nde aldığı 'Bronz Mixx' ile dijital uygulamalar alanında ilk uluslararası ödülünü kazandı.

Pegasus'tan yapılan açıklamaya göre, şirket, dijital iletişim dünyasının önde gelen ödüllerinden IAB MIXX'in global ayağında, 'Google Müşteri Eşleştirme' kampanyasıyla 'Search Marketing' kategorisinde bronz ödül kazandı.

Pegasus’un dijital uygulamaları alanında aldığı ilk uluslararası ödül olan Bronz Mixx, şirketin Google AdWords'teki müşteri eşleştirme özelliğini kullanarak yüzde 52 daha fazla tıklama dönüşümü oranı, yüzde 13 daha düşük edinme başı maliyet, yüzde 32 daha yüksek tıklama oranı ve yüzde 12 daha yüksek dönüşüm başına gelir sağlaması üzerine verildi.

Pegasus'un kampanyasında Google üzerinde yapılan anahtar kelime aramaları sonuçlarında gösterilen reklamlar, aramayı yapan kullanıcıların profiline göre özelleştirildi.

Mevcut ve potansiyel müşterilerin tanımlanmasıyla farklı profillere yönelik değişik teklifleri otomatik çıkartan kampanya, Pegasus'un satış rakamlarını yükseltirken, bilet başına maliyetlerini de düşürmesine yardımcı oldu.

Şirket, söz konusu kampanya ile daha önce IAB MIXX yarışmasının Türkiye ayağında altın ödüle layık görülmüştü.

Kaynak: AA