Önemli Yurt İçi Olaylar

Siirt ve Van'da iki terörist yakalanırken, Şırnak, Hakkari, Ağrı, Bitlis ve Tunceli'de yürütülen operasyonlarda çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi Hakkari Çukurca'da, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen mağara, barınak, sığınak ve silah mevzileri düzenlenen hava harekatıyla vuruldu.

Siirt ve Van'da iki terörist yakalanırken, Şırnak, Hakkari, Ağrı, Bitlis ve Tunceli'de yürütülen operasyonlarda çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Şırnak Beytüşşebap'ta devam eden operasyonda tespit edilen 4 ayrı sığınakta el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemelerle bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi. Ayrıca, patlayıcı yüklü bir araç imha edildi.

Hakkari Yüksekova'da devam eden operasyonda, bir biksi makineli tüfeği, 19 kalaşnikof piyade tüfeği, 4 el bombası, çok sayıda uçaksavar ve biksi makineli tüfeği fişeği, bir el yapımı patlayıcı, çok sayıda el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ve kalaşnikof piyade tüfeği yedek parçası ele geçirildi.

Van Edremit'te icra edilen operasyonda bölücü terör örgütü mensubu bir terörist silahsız ve teçhizatsız yakalandı.

Siirt Merkez'de yürütülen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu bir terörist, bir biksi makineli tüfeği, bir RPG-7 roketatar, bir kalaşnikof piyade tüfeği, 3 kalaşnikof piyade tüfeği dolu şarjörü, 6 el bombası, 2 antitank mayın, 13 antipersonel roketatar mühimmatı, bin biksi makineli tüfeği fişeği, 2 el telsizi ele geçirildi.

Ağrı Diyadin, Bitlis Tatvan, Tunceli Nazımiye ve Pülümür kırsalındaki operasyonlarda tespit edilen çok sayıda el yapımı patlayıcı imha edildi.

Hakkari Çukurca'da, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen mağara, barınak, sığınak ve silah mevzileri de düzenlenen hava harekatıyla vuruldu.
Kaynak: AA