Menteşe Kültür Ve Sanat Şenliği Başladı

Kortej yürüyüşüyle başlayan şenliğin açılışında ocak yakma ve baca tüttürme töreni düzenlendi, gökyüzüne barış güvercinleri salındı.

Menteşe Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kültür ve Sanat Şenliği, kortej yürüyüşü, ocak yakma ve baca tüttürme töreniyle başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi önünde kortej yürüyüşü öncesi düzenlenen törende, halk oyunları gösterileri sunuldu.

Gösterilerin ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, kentin tarihi ve kültürel dokusuyla isminden söz ettirdiğini söyledi. Muğla'nın tarihi ve kültürel kimliğiyle öne çıktığını belirten Torun, 'Kültür şenliklerinin toplum hayatında çok büyük önemi var. İnanıyorum ki bu yaşadığımız kötü günler geride kalacak ve barış, huzur ülkesi olarak yaşayacağız. Biz kardeşliğe, barışa inanarak yola çıktık. Bu toprakların hamurunda birlik ve beraberlik var' dedi.

Festivalin düzenlenmesindeki en büyük nedenin vatandaşların biraya gelmesini sağlayarak, sevgiyi, saygıyı ve kucaklaşmayı sağlamak olduğuna işaret eden Torun, 'Burada kültürümüzü de yaşatıyoruz. Bu şenlik sayesinde unutulmaya yüz tutmuş bazı değerlerimizi ortaya çıkarıyoruz. Bu anlamda bir mozaiği, geçmişten bugüne bir kültürü ortaya koyuyoruz' diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise 3 gün sürecek şenliğin Muğla kültürünün, yerelden evrensele giden yolda tanıtımı için önemli bir araç olduğunu ifade etti.

Toplumda barışı, sevgiyi, hoşgörüyü ve kenetlenmeyi sağlamak için şenliklerin önemli olduğunu anlatan Gürün, 'Türkiye'nin de şu anda en fazla ihtiyaç duyduğu şey gerçekten samimiyet ve birliktelik. Birbirimize karşı güvenimizi artırmak ve kucaklaşmak' diye konuştu.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş de 3 gün sürecek şenlikler kapsamında Menteşe'de kültür ve sanat etkinlikleri düzenleneceğini ifade etti.

Şenlikler çerçevesinde konserler, sergiler, Yörük Zeybek gecesi, geleneksel kavun yarışması, rahvan at yarışları, trap atışları, turşu ve reçel yarışması, kitap tanıtımı, şiir ve müzik dinletileri olacağını vurgulayan Gümüş, vatandaşları etkinliklere davet etti.

Gümüş, şenlikler sayesinde kültürel değerleri tekrar yaşatıp gelecek kuşaklara aktarmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi önündeki Muğla Bacası figürlü ocakta CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP Muğla Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Gümüş ve protokol üyeleri tarafından ocak yakma, baca tüttürme merasimi yapıldı.

Törenin ardından protokol üyeleri tarafından gökyüzüne barış güvercinleri salındı.

Protokol üyeleri ve vatandaşlar daha sonra belediye önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren kortej yürüyüşüne katıldı.
Kaynak: AA