'Malatya Autoshow Fuarı'na Doğru

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından kentte ilk kez düzenlenecek fuar, 59 Ekim'de gerçekleştirilecek.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından 5-9 Ekim'de 'Malatya Autoshow Fuarı' düzenlenecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bir otelde düzenlen toplantıda, fuarların Malatya ekonomisine büyük değer kattığını söyledi.

Kentin ticaret hacmine katkı sağlama adına fuar organizasyonlarını düzenlemeye devam ettiklerini aktaran Çakır, 'Bu ay içerisinde üç fuarımız var. Kente değer katan sektörel ve ekonomik canlılık anlamında fuar, organizasyonlar ve tanıtım günleri düzenliyoruz. Geçtiğimiz 6 ay içerisinde birçok fuar gerçekleştirdik.' dedi.

Çakır, hazırlıkları süren ve katılımcıları belli olan üç fuar düzenleyeceklerine işaret ederek, şöyle devam etti:

'Bu fuarlardan ilki otomobil yani Autoshow. Bu fuar, belirli illerde yapılan, gerçekten dikkat çeken özellikle otomotiv sektöründeki çok hızlı değişim ve dönüşümün takip edildiği, ilgi çeken fuarlardan birisi. Bu fuarı Malatya'da ilk defa düzenliyoruz. Fuarda özel indirimlerin olması, yeni araçların tanıtılıyor olması fuara olan ilgi sadece Malatya çapında değil, çevre illerden de önemli bir katılım bekliyoruz. Fuarı 5-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. Bu anlamda da ilimizin her sektörde daha üst noktalara çıkması sadece ilimize değil, çevre illere de hitap eden bir şehir olmasını amaçlıyoruz. Farklı farklı her sektörün canlanması gerekiyor. Bu amaçla da Autoshow fuarının Malatya'da ilkini gerçekleştireceğiz.'

Çakır, 20-23 Ekim'de yapı ve dekorasyon, 28 Ekim-6 Kasım'da il il yöresel ürünler fuarını düzenleyeceklerini de kaydetti.
Kaynak: AA