Liselerde 'Ahmet Yesevi' Konulu Şiir Ve Kompozisyon Yarışması

MEB ve Ahmet Yesevi Üniversitesi iş birliği ile liselerde 'UNESCO 2016 Hoca Ahmet Yesevi Yılına' ilişkin şiir ve kompozisyon dallarında yarışma düzenlendi Yarışmaya katılacak lise öğrencilerinin 25 Kasım 2016'ya kadar, 'Ahmet Yesevi' konulu şiir ve kompozisyonlarını okul müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Ahmet Yesevi Üniversitesi iş birliği ile liselerde 'UNESCO 2016 Hoca Ahmet Yesevi Yılına' ilişkin şiir ve kompozisyon dallarında yarışma düzenlendi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) tarafından Hoca Ahmet Yesevi'nin vuslatının 850. yıl dönümü vesilesiyle 2016-2017 sezonunun Hoca Ahmet Yesevi Yılı olarak ilan edildiği hatırlatıldı.

MEB ve Ahmet Yesevi Üniversitesi işbirliğinde, Türkiye genelindeki bakanlığa bağlı liselerde 'UNESCO 2016 Hoca Ahmet Yesevi Yılına' ilişkin yılın anlam ve önemini belirten şiir ve kompozisyon dallarında yarışma düzenlenmesine karar verildiği bildirilen açıklamada, öğrencilerin 25 Kasım 2016'ya kadar, ''Ahmet Yesevi'' konulu şiir ve kompozisyonlarını okul müdürlüklerine teslim etmeleri gerektiği kaydedildi.

Ahmet Yesevi Üniversitesi tarafından şiir ve kompozisyon yarışmasında birinciye bin 500 lira, ikinciye bin lira, üçüncüye 750 lira, her dalda ikişer öğrenciye de 500'er lira mansiyon verilecek.

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, konuya ilişkin açıklamasında, 'Liselerde okuyan 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine, Türk kültür tarihinin en önemli şahsiyetlerinden ve medeniyetin mimarlarından olan Türk diliyle yazdığı hikmetleriyle dinimizin ve dilimizin gelişmesine büyük katkısı olan büyük mutasavvıf Hoca Ahmet Yesevi'nin tarihimizdeki yerini ve önemini kavratmak amacındayız.' değerlendirmesinde bulundu.

Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığına verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA