Kocaeli'den Samsun'a Geldi, Şeker Hastalığını Yendi

47 yaşındaki şeker hastası Murat Aktürkoğlu, tedavi için Kocaeli’nden geldiği Samsun’da şeker hastalığından tamamen kurtuldu.

Kocaeli'den Samsun'a Geldi, Şeker Hastalığını Yendi
Şeker hastası olan Murat Aktürkoğlu, yaptığı araştırmalar ve tavsiye üzerine Opr. Dr. Muzaffer Al ile görüşerek, ameliyat olmak için Kocaeli’den Samsun’daki Çiftlik Büyük Anadolu Hastanesi’ne geldi. Opr. Dr. Muzaffer Al’a başvuran Aktürkoğlu, 1 sene önce laparaskopik (kapalı) yöntemle metabolik cerrahi ameliyatı (tip-2 şeker hastalığı ameliyatı) oldu. Ameliyatın ardından bütün sıkıntılarından kurtulan, insülin ve ilaç kullanmayı bırakan Aktürkoğlu, ameliyat sonrasında fazla kilolarından da kurtuldu.

Ameliyat sonrasında hayat kalitesinin arttığını ifade eden Murat Aktürkoğlu, “Ameliyat olalı 1 yılı geçti. Ameliyattan önce yaşam standardım oldukça düşmüştü. Vücudumda yaralar vardı. Cinsel istikrarsız, sosyal hayattan uzaklaşma ve idrar kaçırma gibi sıkıntılar yaşıyordum. Günde 3 tane de şeker için insülin iğnesi kullanıyordum. Şimdi 1 tane bile ilaç kullanmıyorum. Doktorumuz Muzaffer Al Bey, beni ameliyat ettikten sonra kısa sürede yaralarım geçti, hayat kalitem arttı. Önceden bankada sıra beklerken idrarımı altıma kaçırıyordum. Bu ameliyattan sonra bütün sıkıntılarım geçti. Hayatım ve yemek yeme alışkanlığım da düzene girdi. Eskisi gibi bazen yemekler yiyorum ama şekerim çıkmıyor. Kendime iyi bakmadığım zamanlarda bile şekerim en fazla 120-130’larda çıkıyor Hayatımdan gayet memnunum. Bu hastalığı çeken herkese de ameliyat olmayı tavsiye ediyorum. Doktor Muzaffer Bey’i bir arkadaş tavsiyesiyle tanıdım. Kendisinde çok memnun kaldım. Allah ondan ve ekibinden razı olsun” dedi.

Ameliyat ve hastalığın özellikleri hakkında bilgiler veren Opr. Dr. Muzaffer Al ise, “Diyabet hasta sayısı hem ülkemizde hem de dünyada çok artmakta. Şeker hastalığı maalesef zaman içinde böbrek, göz, kalp damarları ve bacak damarları başta olmak üzere pek çok organa zarar vermektedir. Hastaların hayat kalitesini azaltmakta, iş ve güç kaybına yol açmaktadır. Metabolik cerrahi uygun tip 2 şeker hastalarında yüzde 86 oranında iyileşme sağlamaktadır. Yaklaşık bir yıl içinde yurt içi ve yurt dışından ortalama 250 tip 2 şeker hastasına bu yöntemi uyguladık. Ameliyatı laparaskopik yani kapalı yöntemle gerçekleştiriyoruz. Ortalama 1 hafta içinde hastalarımız normal hayatına dönebiliyorlar. Murat beyde bu yöntemle yaklaşık 1 yıl önce ameliyat ettiğimiz tip 2 şeker hastalarımızdan birisi. Kendisi iş adamıydı. Şeker hastalığına bağlı iş hayatında ve hayat kalitesinde sıkıntılar başlamıştı. Kendisine 1 yıl önce kapalı yöntemle metabolik cerrahi uyguladık. Ameliyattan sonra insülin ve ilaçlarını bırakmış olarak taburcu ettik. Geçen 1 yıl da takiplerinde insülin ve ilaç ihtiyacı olmadan kan şekerleri dengede idi. Geçen sürede artan hayat kalitesinin yaşamına kattığı olumlu gelişmelerden ben ve ekibimde ziyadesi memnun olmaktayız” diye konuştu.

Murat Aktürkoğlu, şimdilerde ameliyat olmadan önceki halini hatırlamak bile istemiyor.
Kaynak: İHA